18.7 C
Athens

Αφιέρωμα του Forbes στον Αντετοκούνμπο: «Ο Γιάννης εκτόξευσε τους Μπακς»

Το Forbes αναλύει πώς ο Έλληνας κατάφερε να μετατρέψει μία ομάδα με μικρή αγορά σε κερδοφόρο brand

Την τεράστια απήχηση του Γιάννη Αντετοκούνμπο, σε τοπικό και διεθνές επίπεδο, επισημαίνει σε αφιέρωμά του το Forbes, που φιλοξενεί δηλώσεις του ιδιοκτήτη των Μπακς.

Στο κείμενο γίνεται λόγος για το πώς ο Έλληνας κατάφερε να εκτοξεύσει μία ομάδα με μικρή αγορά σε διεθνή φίρμα, μετατρέποντας τα «ελάφια» σε κερδοφόρο brand, με άνοδο εισιτηρίων, τηλεθέασης, πωλήσεων φανέλας και γενικότερης εμπορικής αξιοποίησης του οργανισμού.

Ο πρόεδρος της ομάδας Πίτερ Φέιγκιν σχολίασε πως «όταν έχεις έναν εγχώριο σταρ μπορείς να μεγαλώσεις σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο, όμως ο Γιάννης είναι μια διεθνής διασημότητα. Θέλουμε να προωθήσουμε τους Μπακς ως παγκόσμια brand σε τοπικούς σπόνσορες και να ψάξουμε για διεθνείς σπόνσορες με τοπική παρουσία. Έχουμε ένα νέο γήπεδο, τη δυνατότητα να φτάσουμε τις 60 νίκες, να πάρουμε την πρώτη θέση στην Ανατολή και σε όλο το ΝΒΑ. Είναι μια σπουδαία εποχή για το Μιλγουόκι, το Γουισκόνσιν και φυσικά τους Μπακς».

Το Forbes τονίζει πως ο Αντετοκούνμπο είναι πολύ κοντά στον τίτλο του MVP στο NBA, σημειώνοντας παράλληλα πως η φανέλα με το Νο 34 είναι μία από τις πιο δημοφιλείς ανάμεσα στους οπαδούς του πρωταθλήματος.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς