18.9 C
Athens

Κάρπαθος: Δύο γυναίκες βρήκαν 900 ευρώ σε ATM και τα παρέδωσαν στην αστυνομία

Συνταξιούχος ξέχασε ολόκληρη τη σύνταξή του και δεν είχε αντιληφθεί πως τα χρήματα του λείπουν. Οι γυναίκες που τα βρήκαν τα παρέδωσαν στην αστυνομία.

Σε μία ανθρώπινη κίνηση που στην Ελλάδα του 2019 δεν είναι αυτονόητη, προχώρησαν δύο γυναίκες στην Κάρπαθο. Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Όταν οι δύο γυναίκες πήγαν σε ATM του νησιού για να κάνουν ανάληψη, συνειδητοποίησαν πως στο μηχάνημα υπήρχαν 900 ευρώ, τα οποία άφησε συνταξιούχος παίρνοντας μόνο την κάρτα του και την απόδειξη.

Χωρίς δεύτερη σκέψη, οι δύο γυναίκες πήγαν στο αστυνομικό τμήμα και παρέδωσαν τα χρήματα. Η κάμερα ασφαλείας της τράπεζας έδειξε πως τα χρήματα ανήκουν σ’ έναν συνταξιούχο, ο οποίος όταν έλαβε τα χρήματα δεν είχε συνειδητοποιήσει καν πως του λείπουν!

Μία εκ των δύο γυναικών μίλησε στην εφημερίδα «Ροδιακή» και επεσήμανε πως έκανε το αυτονόητο, αναφέροντας: «Ούτε για μια στιγμή δεν σκέφτηκα να κρατήσω τα χρήματα αυτά. Αμέσως μόλις τα είδα να μπαινοβγαίνουν αυτόματα στο μηχάνημα από τη θυρίδα, πήγαμε, τα πήραμε και την ίδια στιγμή πήγαμε στην αστυνομία. Η χαρά μου ήταν διπλή όταν μας πληροφόρησαν σε ποιον ανήκουν τα χρήματα αυτά. Ήταν γνωστός μου ο άνθρωπος και χάρηκα πάρα πολύ».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς