17.6 C
Athens

Ο Μόρας υπέγραψε την ανατροπή για την ΑΕΛ

Η ΑΕΛ κατάφερε να ανατρέψει το εις βάρος της σκορ και να πάρει μια σημαντικότατη νίκη κόντρα στον Αστέρα (2-1)

Σε ένα παιχνίδι που ο Αστέρας είχε την κατοχή της μπάλας και κατάφερε να προηγηθεί στο σκορ, η ΑΕΛ κατάφερε να ανατρέψει την κατάσταση και να πάρει το τρίποντο (2-1).

Με την έναρξη του παιχνιδιού, ο Αστέρας πίεσε την Λάρισα στο χώρο του κέντρου και κέρδισε αρκετές μπάλες με προϋποθέσεις. Οι γηπεδούχοι έδειχναν να μην έχουν ρυθμό στο ξεκίνημα της αναμέτρησης και αναγκάστηκαν σε αρκετά λάθη, ενώ το γκολ δεν άργησε να έρθει.

Στο 16ο λεπτό ο Μανιάς μπήκε μέσα στη περιοχή και επιχείρησε το σουτ, ο Κρίστινσον απομάκρυνε και ο Καλτσάς πήρε το ριμπάουντ και άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους, μέσα σε έντονους πανηγυρισμούς από τον πάγκο του Αστέρα.

Η πίεση συνεχίστηκε και δέκα περίπου λεπτά αργότερα ο Κώτσιρας έκανε ωραία ενέργεια από τα δεξιά, έδωσε στον Μανιά, ο οποίος αστόχησε από κοντινή απόσταση.

Όλα ανατράπηκαν στο 31′ όπου η ΑΕΛ κέρδισε το πέναλτι, με τον Μουνάφο να ανατρέπει τον Κούνιτς μέσα στη περιοχή του Αστέρα. Έτσι, ο Φατιόν ανέλαβε την εκτέλεση και ευστόχησε για το 1-1.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Αστέρας Τρίπολης συνέχιζε να έχει την κατοχή της μπάλας και προσπαθούσε να βρει χώρους στην κλειστή άμυνα της ΑΕΛ. Όμως, στο 69ο λεπτό οι γηπεδούχοι ολοκλήρωσαν την μεγάλη ανατροπή, με τον Μόρα να κάνει μια εξαιρετική κεφαλιά μετά από κόρνερ, γράφοντας το 2-1 για την ομάδα της Λάρισας.

Οι Αρκάδες στη συνέχεια προσπάθησαν να ισοφαρίσουν το παιχνίδι και διαμαρτυρήθηκαν σε δύο περιπτώσεις για πέναλτι, όμως το 2-1 έμεινε μέχρι και το τέλος.

ΑΕΛ (Φέστα): Κρίστινσον, Μιλοσάβλιεβιτς, Κούνιτς (71΄Γιακιμόφσκι), Σικάβκα, Μόρας, Ακόστα (46′ Σετσέροβιτς), Μπέρτος, Μπράλιτς, Ζίβκοβιτς, Γκοΐκοβιτς, Φατιόν (90′ Γκόλιας)

Αστέρας Τρίπολης (Παράσχος): Αθανασιάδης, Κώτσιρας, Βλάχος (78′ Καλτσάς), Τριανταφυλλόπουλος, Ορτέγκα, Πασαλίδης, Μπελόκ, Μουνάφο, Βαλιέντε, Καλτσάς, Μανιάς

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς