22.9 C
Athens

Βαρίδια Οφόε και Εμενίκε για Ολυμπιακό

Χασούρα από Οτζίτζα Οφόε και Εμάνουελ Εμενίκε θα έχει ο Ολυμπιακός, που δαπάνησε πάνω από 4,5 εκατ. ευρώ μόνο για τις αγορές τους κατά το περσινό καλοκαίρι

Η ενίσχυση του Ολυμπιακού βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, καθώς μετά την ανακοίνωση για τον Ντανιέλ Ποντένσε βρίσκεται κοντά και στον στόπερ Ρόντερικ Μιράντα, όμως «καίνε» και τα ζητήματα αποχωρήσεων των Οτζίτζα Οφόε και Εμάνουελ Εμενίκε.

Αμφότεροι αποτελούν βαρίδια για τον Ολυμπιακό, καθώς πρέπει να ελαφρυνθεί το μπάτζετ, ενώ αποτελεί δεδομένο ότι οι «ερυθρόλευκοι» θα έχουν χασούρα από αυτές τις περιπτώσεις.

Διότι δεν είναι μόνο τα υψηλά συμβόλαιά τους, αλλά και τα πάνω από 4,5 εκατ. ευρώ που έχει δαπανήσει για να αποκτήσει τα δικαιώματά τους από Λέγκια Βαρσοβίας και Φενέρμπαχτσε.

Για τον Οφόε θα ήταν μια καλή λύση η Σπόρτινγκ Λισαβόνας και πράγματι βρισκόταν στην κορυφή της λίστα της με τον προηγούμενο πρόεδρο. Ο Μπρούνο Καρβάλιο, όμως αποχώρησε λόγω των γνωστών γεγονότων με το ντου των οπαδών σε προπόνηση της ομάδας.

Για την ώρα δεν υπάρχει κάτι καινούργιο για τον Βέλγο. Οι ιθύνοντες του Ολυμπιακού θέλουν να διευκολύνουν την μετακίνησή του, είτε στην πορτογαλική ομάδα (επαναπροτάθηκε), είτε σε κάποια άλλη γνωρίζοντας ότι δεν πρόκειται να πάρουν τα χρήματα που δαπανήθηκαν πέρυσι.

Ανάλογη περίπτωση και με ακόμα χειρότερα δεδομένα ισχύουν για την υπόθεση του Εμενίκε. Ο Νιγηριανός επιθετικός δεν μπόρεσε πέρυσι να παίξει ούτε ως δανεικός στην Λας Πάλμας, λόγω του τραυματισμού του.

Είναι αλήθεια ότι στην Τουρκία έχει καλό όνομα ο Εμενίκε, όμως και οι ομάδες στην γείτονα χώρα ξέρουν ότι βγάζει συνεχώς τραυματισμούς και δεν μπορούν να ποντάρουν πάνω του. Ο ίδιος σε μια απέλπιδα προσπάθεια αυτοπροτάθηκε στην Φενέρμπαχτσε.

Το μόνο θετικό στις περιπτώσεις του Οφόε και του Εμενίκε είναι πως υπάρχει χρόνος στο μεταγραφικό παζάρι μέχρι τέλος Αυγούστου για να μπορέσουν στον Ολυμπιακό να απαλλαχτούν από το βραχνά τους.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς