28 C
Athens

Ο Κλούνεϊ καλεί σε μποϋκοτάζ των ξενοδοχείων του σουλτάνου του Μπρουνέι

Η απόφαση του σουλτάνου του Μπρουνέι να τιμωρεί την ομοφυλοφιλία με φυλάκιση και θάνατο προκάλεσε την αντίδραση του Κλούνεϊ

Ο Τζορτζ Κλούνεϊ κάλεσε σε μποϊκοτάζ των πολυτελών ξενοδοχείων που ανήκουν στον σουλτάνο του Μπρουνέι, διαμαρτυρόμενος με αυτόν τον τρόπο στη νομοθεσία του κράτους που τιμωρεί την ομοφυλοφιλία με μαστίγωμα και λιθοβολισμό μέχρι θανάτου.

Σε άρθρο του, που δημοσιεύθηκε στον ιστότοπο Deadline.com, ο Αμερικανός ηθοποιός προέτρεψε τον κόσμο να αποφεύγει τα εννέα πεντάστερα ξενοδοχεία στη Βρετανία, τη Γαλλία, την Ιταλία και την Καλιφόρνια, τα οποία ανήκουν στην επενδυτική εταιρεία του σουλτάνου Χασανάλ Μπολκιάχ, ενός από τους πλουσιότερους ανθρώπων παγκοσμίως.

«Κάθε φορά που μένουμε ή συμμετέχουμε σε συναντήσεις ή δειπνούμε σε αυτά τα εννέα ξενοδοχεία δίνουμε χρήματα κατευθείαν στους άνδρες που επιλέγουν να λιθοβολούν μέχρι θανάτου τους ίδιους τους τους πολίτες επειδή είναι ομοφυλόφιλοι ή επειδή έχουν κατηγορηθεί για μοιχεία», κατήγγειλε ο σταρ του Χόλιγουντ.

Του παραδείγματος του Κλούνεϊ είχε προηγηθεί το 2014 αντίστοιχη πρωτοβουλία ενάντια στον σουλτάνο από τις Όπρα Γουόνφρεϊ και Έλεν Ντετζενέρις.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς