17.1 C
Athens

ΜΙΡΑΝΤΑ: Μια «κολόνα» για την άμυνα του Θρύλου! (vid)

Ο Ρόντερικ Μιράντα έρχεται για τον Ολυμπιακό και το FWS.gr... ξεψαχνίζει το προφίλ του 27χρονου άσου

Για ακόμη ένα καλοκαίρι, όπως συνηθίζεται τα τελευταία χρόνια, θα σημειωθεί τουλάχιστον μία προσθήκη στα μετόπισθεν του Ολυμπιακού. Οι «ερυθρόλευκοι» περιμένουν να υποδεχτούν σε λίγη ώρα τον Ρόντερικ Μιράντα, τον 27χρονο στόπερ που την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε στην Τσάμπιονσιπ με τη φανέλα της Γουλβς.

Ο υψηλόσωμος (1,93) Πορτογάλος ήταν ένας εκ των συντελεστών που βοήθησαν την ομάδα των «λύκων» να προβιβαστεί στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου. Την περασμένη χρονιά, ο Μιράντα συμπλήρωσε 19 συμμετοχές, με πολύ καλές παρουσίες στο κέντρο της άμυνας, τουλάχιστον στον πρώτο γύρο κατά τον οποίο ήταν αναντικατάστατος. Υπό προϋποθέσεις, μπορεί να αγωνιστεί και σαν αμυντικό χαφ, θέση όμως για την οποία μάλλον δεν τον προορίζουν στον Ολυμπιακό.

Στην απόφασή του να αφήσει τη Γουλβς και την προοπτική της Πρέμιερ Λιγκ, για χάρη του Ολυμπιακού φαίνεται πως έπαιξε σημαντικό ρόλο η παρουσία του Πέδρο Μαρτίνς στον «ερυθρόλευκο» πάγκο, αλλά και το γεγονός έπεσε σε δυσμένεια το δεύτερο μισό της σεζόν από τον προπονητή του στους «Λύκους». Οι δυο τους έχουν συνυπάρξει στο παρελθόν, κατά τη θητεία τους στη Ρίο Άβε (2014-16), με τον Πορτογάλο ποδοσφαιριστή να αφήνει πολύ καλές εντυπώσεις στον συμπατριώτη προπονητή του. Δεν είναι, μάλιστα, τυχαίο και το γεγονός ότι με την πορτογαλική ομάδα ο Μιράντα έκανε 94 συμμετοχές σε 4 χρόνια.

Όσον αφορά τα αμιγώς αγωνιστικά στοιχεία του παίκτη, το επιβλητικό του ανάστημα τον βοηθάει να ξεχωρίζει στο κέντρο της άμυνας και να είναι πολύ καλός στις εναέριες μονομαχίες. Χρησιμοποιεί με άνεση και τα δύο πόδια, στοιχείο πολύ σημαντικό για τον Πέδρο Μαρτίνς, που όπως έχει τονίσει επανειλημμένως, οι επιθέσεις της ομάδας του θέλει να ξεκινούν από την άμυνα. Ακόμη, ο Μιράντα είναι άκρως θετικός όσον αφορά τα τάκλιν του, γεγονός που αντικατοπτρίζεται πλήρως στις μόλις δύο κίτρινες κάρτες που αντίκρισε κατά την παρουσία του στη Γουλβς. Το αμέσως πιο εντυπωσιακό; Σε ολόκληρη την καριέρα του, ο Πορτογάλος αμυντικός έχει δεχθεί μία μόνο φορά (!) δεύτερη κίτρινη κάρτα. Ποτέ απευθείας κόκκινη!

Άξιο αναφοράς είναι και το γραφείο μάνατζερ που εκπροσωπεί τον Ρόντερικ Μιράντα. Ο 27χρονος έχει ως ατζέντη τον, πολύ γνωστό μας πλέον, Ζόρζε Μέντες (μάνατζερ του Κριστιάνο Ρονάλντο, του Ντανιέλ Ποντένσε και πόσων ακόμη…). Ως γνωστόν, ο Μέντες διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, κάτι που οπωσδήποτε διευκόλυνε τις διαπραγματεύσεις και επιτάχυνε τις διαδικασίες, προκειμένου ο πελάτης του να ντυθεί (και αυτός μετά τον Ποντένσε) στα ερυθρόλευκα.

Μένει, λοιπόν, να δούμε αν ο Ολυμπιακός βρήκε επιτέλους τον στόπερ που αναζητούσε για να θωρακίσει την άμυνά του και να τον «ταιριάξει» με τον Παπέ Σισέ, που αυτή τη στιγμή φαντάζει στα μάτια του Πέδρο Μαρτίνς ως ο επικρατέστερος για να αποτελέσει τον παρτενέρ του Μιράντα. Ή να τον αντικαταστήσει, αν τελικώς προκύψει κάποια πρόταση σε οκταψήφιο ποσό…

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς