15.8 C
Athens

Παπακώστα: «Βάσει νόμου το πρόστιμο στην 90χρονη, θα το πληρώσει το υπουργείο Προστασίας Πολίτη»

«Θα πρέπει να αποφασίσουμε αν από μια ηλικία και πάνω θέλουμε να απαλλάσσονται οι πολίτες από την ευθύνη που ορίζει ο νόμος», δήλωσε η κ. Παπακώστα

Για εφαρμογή του νόμου από την πλευρά της αστυνομίας στην υπόθεση της 90χρονης που συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη επειδή πουλούσε τερλίκια, πέρασε 12 ώρες στο τμήμα και κατόπιν της επιβλήθηκε πρόστιμο 200 ευρώ, έκανε λόγο η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα.

Με δηλώσεις της στον ΣΚΑΙ, η κ. Παπακώστα είπε: «Ως προς τη συμπεριφορά των αστυνομικών απέναντι στην ηλικιωμένη, αυτά που έχουν δει το φως της δημοσιότητας δεν ισχύουν καθόλου. Ρώτησα εγώ εδώ τους αρμοδίους και μου είπαν πώς ακριβώς συνέβη.

Από εκεί και πέρα, για να μην είμαστε υποκριτές, θα πρέπει τα πολιτικά κόμματα να αποφασίσουμε αν από μια ηλικία και πάνω θέλουμε να απαλλάσσονται οι πολίτες από την ευθύνη που ο νόμος σήμερα ορίζει. Εδώ είναι η βουλή, αύριο να νομοθετήσουμε διαφορετικά. Η αστυνομία δεν πρέπει να στοχοποιείται και να πυροβολείται γιατί εφάρμοσε τον νόμο, καλό ή κακό».

Ερωτηθείσα σχετικά με το πρόστιμο, η κυρία Παπακώστα ανέφερε ότι τα 200 ευρώ θα τα πληρώσει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη «διότι το κράτος επέβαλε το πρόστιμο κατά νόμο».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς