32.7 C
Athens

Καλοκαιρία τέλος: Έρχονται βροχές και καταιγίδες από την Τετάρτη

Βαθμιαία επιδείνωση του καιρού αναμένεται σύμφωνα με την ΕΜΥ από τα δυτικά την Τετάρτη, η οποία σταδιακά θα επηρεάσει και τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας.

Νέα απότομη αλλαγή σκηνικού στον καιρό θα υπάρξει από την Τετάρτη στη χώρα, κάτι που θα σημάνει και προσωρινά το τέλος της καλοκαιρίας για τα επόμενα 24ωρα.

Συγκεκριμένα σποραδικές καταιγίδες αναμένεται να εκδηλωθούν από τις απογευματινές ώρες στα δυτικά. Ασθενείς χιονοπτώσεις επίσης προβλέπονται στα βόρεια ορεινά και μέχρι το βράδυ στα υπόλοιπα ηπειρωτικά ορεινά.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο προβλέπονται από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τη νύχτα στο βόρειο Αιγαίο 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα είναι σε πτώση κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από τις μεσημβρινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς τη νύχτα μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 7 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Για τη Θεσσαλονίκη αναμένονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές. Η θερμοκρασία αναμένεται να κυμανθεί από 7 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς