23.2 C
Athens

Απολογείται για το λάθος… αεροδρόμιο η British Airways: «Σφάλμα στο σχέδιο πτήσης»

Έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί πώς υποβλήθηκε λάθος σχέδιο πτήσης και το αεροσκάφος της British Airways προσγειώθηκε σε... άλλη πόλη διεξάγει η εταιρεία

Ανακοίνωση με την οποία απολογείται από τους επιβάτες της, για το πρωτοφανές περιστατικό της προσγείωσης σε… λάθος αεροδρόμιο εξέδωσε η British Airways.

Η πτήση που ταξίδευε από το Λονδίνο με προορισμό το Ντίσελντορφ κατέληξε με… μαγικό τρόπο και προφανώς λόγω λάθους στο σχέδιο πτήσης 965 χιλιόμετρα μακριά, στο Ντίσελντορφ. Κατά την BA, το αεροσκάφος χειριζόταν πλήρωμα της γερμανικής εταιρείας τσάρτερ WDL Aviation, εκτελώντας υπεργολαβία.

«Συνεργαζόμαστε με τη WDL Aviation, η οποία εκτέλεσε αυτή την πτήση για λογαριασμό της British Airways, προκειμένου να εξακριβωθεί γιατί υπεβλήθη λάθος σχέδιο πτήσης», τόνισε ο βρετανικός αερομεταφορέας σε ανακοίνωσή του. «Ζητήσαμε συγγνώμη από τους πελάτες μας για αυτό το πρόβλημα στο ταξίδι τους και θα επικοινωνήσουμε μαζί τους και προσωπικά».

Σύμφωνα με το BBC, το τελευταίο δρομολόγιο που είχε κάνει το αεροπλάνο το βράδυ της Κυριακής ήταν με προορισμό το Εδιμβούργο και φαίνεται πως κάποιος στη WDL Aviation αποφάσισε να… επαναλάβει το ίδιο σχέδιο πτήσης.

Μετά από το σοκ της άφιξης σε διαφορετική πόλη και την αναμονή επί 2,5 ώρες μέσα στο αεροσκάφος στο αεροδρόμιο Εδιμβούργου, οι επιβάτες έφτασαν τελικά στον… κανονικό τους προορισμό, το Ντίσελντορφ.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς