19.7 C
Athens

Γρηγορίου: «Το Α και το Ω να μένουν οι προπονητές στην ομάδα τους»

Ο έμπειρος Έλληνας τεχνικός μίλησε για τον «δικέφαλο του βορρά» και παράλληλα αναφέρθηκε στα κλειδιά της επιτυχίας του

Ο Μιχάλης Γρηγορίου παραχώρησε συνέντευξη στον «Arena FM 89.4» και μίλησε για τη φετινή πορεία του ΠΑΟΚ και ξεχώρισε τον Αντελίνο Βιεϊρίνια.

Αναλυτικά όσα είπε ο Μιχάλης Γρηγοίου:

Αρχικά ο έμπειρος τεχνικός τόνισε: «Τα αρνητικά δεν έχουν λείψει ούτε φέτος και μιλάω για τα γεγονότα που έγιναν στο Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός, ενώ είναι πρόσφατες και οι μνήμες από το περυσινό πρωτάθλημα. Στα θετικά νομίζω ότι έχει γίνει πιο παραγωγικό. Προσπαθούν να παίξουν πιο επιθετικό ποδόσφαιρο οι ομάδες, βλέπουμε αμφίρροπα παιχνίδια. Η διαφορά του ΠΑΟΚ που επανέρχεται μετά από πολλά χρόνια είναι πολύ σημαντική. Η επάνοδος του Άρη, είναι εξίσου σημαντική, γιατί έλειψε πραγματικά από το ελληνικό πρωτάθλημα και επέστρεψε κατακτώντας θέση που οδηγεί στην Ευρώπη».

Για τον φετινό ΠΑΟΚ είπε: «Είχε αρχίσει να παρουσιάζει από πέρυσι τι μπορεί να κάνει. Έκανε ελάχιστες προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ. Είναι σημαντικό να γνωρίζεις τις ιδιαιτερότητες του συμπαίκτη σου και του προπονητή σου. Σε αυτό στηρίχθηκε ο ΠΑΟΚ. Εκτός από την οικογένεια, έχει και δίψα γι’ αυτό το οποίο επιζητά πολλά χρόνια. Δηλαδή να πάρει το πρωτάθλημα, που είναι πολλά χρόνια στόχος του ΠΑΟΚ και φέτος πραγματοποιείται με εμφατικό τρόπο».

Για την αντικατάσταση του Πρίγιοβιτς: «Με την φυγή του, έπρεπε να βρεθεί λύση για να βρεθούν γκολ και από άλλους ποδοσφαιριστές. Αυτό δεν γίνεται με ένα κουμπί, αλλά ήταν πολύ κομβικό το ότι ο Άκπομ μπόρεσε στο πρώτο παιχνίδι μετά τη φυγή του Πρίγιοβιτς να δείξει καλά στοιχεία και να κάνει πράγματα, ώστε ν’ αποκτήσουν αυτοπεποίθηση και οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές. Σίγουρα δεν είναι εύκολο. Πρέπει να δώσουμε τα εύσημα, γιατί ο ΠΑΟΚ βρήκε σύντομα λύσεις. Υπάρχει η ποιότητα, υπάρχει το ρόστερ».

Για το αν υπάρχει ένας πολυτιμότερος παίκτης στον ΠΑΟΚ: «Εννοείται ότι ο Βιεϊρίνια είναι το κάτι άλλο. Ένας ποδοσφαιριστής με ηγετική προσωπικότητα, με τεράστια ποιότητα, αν και αγωνίζεται ως αριστερός μπακ. Δεν ξέρω και εγώ πόσους βαθμούς έδωσε στην ομάδα του. Θα μπορούσαμε να αναφέρουμε πολλούς ποδοσφαιριστές. Για να λειτουργήσει κάτι καλά, σημαίνει ότι λειτουργούν όλοι».

Για το αν παραμείνουν στους πάγκους των τριών μεγάλων οι ίδιοι προπονητές και το ποιος θα ξεκινήσει από καλύτερη βάση: «Αυτός που τελειώνει σε καλύτερη βάση, γιατί ούτως ή άλλως έχει και την ψυχολογία. Είναι διαφορετικό το κλίμα και εκτός από αυτό, ο Λουτσέσκου έχει και τον περισσότερο χρόνο στον πάγκο. Το να μείνουν οι προπονητές και την επόμενη χρονιά, στο ποδόσφαιρο είναι το Α και το Ω».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς