20.9 C
Athens

Κάνει πίσω ο Βασιλειάδης και δέχεται 14 ομάδες

Το μέτωπο Μαρινάκη-Σαββίδη και η εναλλακτική λύση του Epsilon για τους άστεγους τηλεοπτικά, ανατρέπει τα δεδομένα

Το μέτωπο του Βαγγέλη Μαρινάκη με τον Ιβάν Σαββίδη και η εναλλακτική λύση που υπάρχει μέσω του Epsilon για τους τηλεοπτικά άστεγους, ρίχνει στα σχοινιά τον Υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη που κάνει όπισθεν ολοταχώς στις απαιτήσεις του και κυρίως στο βέτο των 12 ομάδων από την περίοδο 2019-20 στη Super League.
O Γιώργος Βασιλειάδης θα βάλει στο παιχνίδι την ΕΡΤ που θα πληρώσει 19 εκ. ευρώ στη Nova για να πάρει τηλεοπτικό χρόνο. Ουσιαστικά θα προσφέρει τηλεοπτική στέγη στις 7 ομάδες που βρίσκονται στον…αέρα (Παναθηναϊκός, Άρης, Ξάνθη, Ατρόμητος, Απόλλων Σμύρνης, Λαμία, Παναιτωλικός), δια της τεθλασμένης οδού, καθώς θα δώσει τα χρήματα στο συνδρομητικό κανάλι και αυτό θα κάνει συμβάσεις με τις ΠΑΕ.
Tο αγκάθι ανάμεσα στις δύο πλευρές (Πολιτεία-ΠΑΕ), ήταν ο αριθμός των ομάδων που θα πάρουν μέρος στο πρωτάθλημα της Super League απ’ τη σεζόν 2019-20. Ο Υφυπουργός Αθλητισμού στο σχέδιό του ήταν αμετακίνητος για 12 ομάδες, ενώ ο συνεταιρισμός δεν έπεφτε κάτω από … 14.
Παρά τις συνεχείς τοποθετήσεις του στις οποίες εμφανίζεται να επιμένει ότι η ενεργοποίηση του σχεδίου για χρηματοδότηση του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, μπορεί να τεθεί σε εφαρμογή μόνο με την προϋπόθεση να γίνουν 12 οι ομάδες της Super League στη μεθεπόμενη περίοδο, ο υφυπουργός Αθλητισμού άμεσα θα υποχωρήσει και θα δεχθεί να χρηματοδοτήσει το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, παρακάμπτοντας το γεγονός ότι η Super League της περιόδου 2019 – 2020 θα διεξαχθεί με 14 ομάδες.
Ως γνωστόν το σχέδιο Βασιλειάδη προβλέπει τη συμμετοχή 12 ομάδων στη Superleague 1, 12 ομάδων στη νεότευκτη Superleague 2 και 12 στη Football League.
Η Super League συνεδρίασε και αποφάσισε στο νέο πρωτάθλημα που θα πάρουν μέρος 16 ομάδες, να υποβιβαστούν τρεις ομάδες και αντίστοιχα να προβιβαστεί από τη Football League μόνο μία. Ως εκ τούτου από τη σεζόν 2019-20, στη μεγάλη κατηγορία θα πάρουν μέρος 14 ομάδες. Μάλιστα από την περίοδο 2020-21 για να γίνει πιο ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα θα καθιερωθούν πλέι οφ (σε μίνι πρωτάθλημα 10 αγωνιστικών με τη συμμετοχή των έξι πρώτων ομάδων θ’ αναδειχθεί ο πρωταθλητής) και πλέι άουτ.
Στις ΠΑΕ από τη NOVA και την ΕΡΤ θα δοθούν συνολικά 250 εκατομμύρια ευρώ με προβλέψεις για ρήτρες, μπόνους και με έλεγχο δαπανών.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς