18.7 C
Athens

Το «καρέ» που αρέσει στον Μαρτίνς

Οι τέσσερις νεαροί ποδοσφαιριστές που έχει ξεχωρίσει ο Πορτογάλος τεχνικός από το ελληνικό πρωτάθλημα

Η διοίκηση του Ολυμπιακού, ο Φρανσουά Μοντεστό και ο Κριστιάν Καρεμπέ γνωρίζουν πολύ καλά την εγχώρια αγορά, ενώ για τον Πέδρο Μαρτίνς τούτη η σεζόν ήταν η πρώτη του στην Ελλάδα και λογικό είναι, τώρα να έχει πιο ξεκάθαρη εικόνα για κάποιους παίκτες. Ο Πορτογάλος τεχνικός στο ξεκίνημα, αλλά και μέχρι τα μέσα της σεζόν είχε περισσότερο το μυαλό του στους δικούς του παίκτες, σε αυτούς που είχε μαζί και πάλευε ενίοτε και δύο φορές κάθε εβδομάδα.

Ωστόσο, η ανάλυση των αντιπάλων του Ολυμπιακού μέσω βίντεο, οι αγώνες στο Καραϊσκάκη αλλά και εκτός στο πρωτάθλημα, όπως και τα παιχνίδια μεταξύ άλλων ομάδων, του έχουν επιτρέψει να έχει πλέον μια πιο ολοκληρωμένη άποψη για ορισμένους ποδοσφαιριστές. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Μαρτίνς έχει ξεχωρίσει τέσσερις παίκτες από την ελληνική αγορά, για τους οποίους το ερυθρόλευκο σκάουτινγκ είναι πιο συχνό και περισσότερο αναλυτικό.

Πρόκειται για τον Φώτη Ιωαννίδη, τον Φιορίν Ντουρμισάι, τον Γιώργο Κυριακόπουλο και τον Γιάννη Οικονομίδη. Για τους δύο πρώτους, πληροφορίες αναφέρουν πως ο Ολυμπιακός έχει κάνει ήδη τις κινήσεις που πρέπει. Έχει φέρει τις υποθέσεις στα μέτρα του και απομένει το τελικό βήμα.

Ο Φώτης Ιωαννίδης είναι 19 ετών, σέντερ φορ, ανήκει στον Λεβαδειακό και είναι γιος του Βασίλη που αγωνίστηκε παλαιότερα ως στόπερ στον Ολυμπιακό (1993-1997). Ο νεαρός επιθετικός της ομάδας της Βοιωτίας έχει 3 γκολ σε 20 συμμετοχές στο Πρωτάθλημα και στο Κύπελλο και οι Ερυθρόλευκοι τον έχουν τσεκάρει, εκτός από τα δύο μεταξύ τους ματς και σε αυτά του Λεβαδειακού με τον ΠΑΟΚ, τον Πανιώνιο, την ΑΕΚ και την Ξάνθη.

Ο Φιορίν Ντουρμισάι είναι 22 χρόνων, αγωνίζεται επίσης στη θέση του σέντερ φορ και είναι σαφώς πιο έτοιμος αγωνιστικά και με μεγαλύτερη εμπειρία. Μέσα στη σεζόν μετράει 11 τέρματα και 1 ασίστ σε 30 παιχνίδια, ενώ κατόπιν επιθυμίας του Άγγελου Αναστασιάδη, προσπαθεί να εξασφαλίσει τα απαραίτητα έγγραφα προκειμένου να αγωνιστεί στην Εθνική Ελλάδας. Ο Ντουρμισάι έχει συνολικά 66 συμμετοχές, 17 γκολ και 2 ασίστ με τον Πανιώνιο, ενώ έχει αγωνιστεί ακόμη στη Λαμία και στην Καλλιθέα. Το συμβόλαιό του με τους Κυανέρυθρους λήγει το καλοκαίρι του 2020 –όπως και του Ιωαννίδη στον Λεβαδειακό. Η περίπτωση του Ντουρμισάι, που έχει παίξει στην Εθνική Νέων και Ελπίδων της Αλβανίας, είναι η πιο προχωρημένη απ´ όλες, σε ότι αφορά την εγχώρια αγορά.

Ο Γιώργος Κυριακόπουλος, 23 ετών, παίζει κυρίως ως αριστερός μπακ χαφ αλλά έχει χρησιμοποιηθεί σε αρκετά ματς και ως αμυντικός μέσος. Έχει 3 γκολ και 1 ασίστ σε 28 αγώνες με τον Αστέρα Τρίπολης τούτη την περίοδο, ενώ συνολικά μετράει 6 τέρματα και 2 ασίστ σε 70 παιχνίδια με τους Αρκάδες. Έχει αγωνιστεί σε Λαμία και Εργοτέλη και το συμβόλαιό του με τον Αστέρα Τρίπολης εκπνέει τον Ιούνιο του 2021.

Ο Γιάννης Οικονομίδης, 21 ετών, αγωνίζεται ως κεντρικός χαφ αλλά και πίσω από τον σέντερ φορ. Προωθήθηκε από την ομάδα Κ-20 στην πρώτη του Πανιωνίου τον Αύγουστο του 2017 και αυτή τη σεζόν έχει 20 συμμετοχές και 1 ασίστ στο Πρωτάθλημα και στο Κύπελλο. Όπως και στην περίπτωση του συμπαίκτη του Ντουρμισάι, ο Ολυμπιακός έχει τον πρώτο λόγο για την απόκτησή του.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς