23.2 C
Athens

Μητσοτάκης: «Το ζητούμενο δεν είναι να αποσυρθεί η Λοΐζου, αλλά ο Τσίπρας»

«Το ζητούμενο είναι όχι να αποσυρθεί η κυρία Λοΐζου από τη λίστα, αλλά επιτέλους να αποσυρθεί από την εξουσία ο κ. Τσίπρας», είπε από την Κέρκυρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Στη χθεσινή απόσυρση της Μυρσίνης Λοΐζου από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στάθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο περιθώριο της επίσκεψής του στην Κέρκυρα.

«Θα σταθώ σε δύο συγκεκριμένα συμβάντα των τελευταίων ημερών. Συμβάν πρώτο, η τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ που επιτρέπει στους υποψήφιους ευρωβουλευτές να είναι και βουλευτές. Μονά βουλευτές, ζυγά ευρωβουλευτές, ωραία το παίζουν δίπορτα στον ΣΥΡΙΖΑ. Όλα αυτά γίνονται για να εξαργυρώσει ο κ. Τσίπρας γραμμάτια στην κυρία Κουντουρά και στον κύριο Δανέλη, οι οποίοι έπαιξαν ρόλο στο να συγκροτηθεί η ετερόκλητη συμμαχία.

Συμβάν δεύτερο, το οποίο είδε το φως της δημοσιότητας χθες, αφορά στην περίπτωση της κυρίας Λοΐζου. Την επέλεξε ο κ. Τσίπρας παρότι γνώριζε τα όσα είχε πει για την τρομοκρατία. Μάθαμε όμως η κυρία Λοΐζου για πεντέμισι χρόνια εισέπραττε την σύνταξη της μητέρας της που είχε πεθάνει. Το ερώτημα είναι αν ο κ. Τσίπρας το γνώριζε.

Το ζητούμενο όμως είναι όχι να αποσυρθεί η κυρία Λοΐζου από την λίστα αλλά επιτέλους να αποσυρθεί από την εξουσία ο κ. Τσίπρας και αυτό μπορεί να γίνει μόνο μέσα από την δική σας παρουσία στις κάλπες» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο αρχηγός της αντιπολίτευσης πρόσθεσε: «Υπάρχει πίσω από την Ελλάδα των κολλητών και βολεμένων του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει μια σιωπηλή πλειοψηφία που παλεύει και δεν συμβιβάζεται με την μετριότητα που ζούμε σήμερα. Αυτή η πλειοψηφία που πιστεύει ότι μπορεί η Ελλάδα να γίνει μία κανονική ευρωπαϊκή χώρα. Αυτή η πλειοψηφία θα μαυρίσει τον κ. Τσίπρα που τους μαύρισε την ψυχή».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς