21.2 C
Athens

Σε Ηράκλειο και Καβάλα κυβερνητικά αεροσκάφη της Βενεζουέλας

Τουλάχιστον 8 αεροσκάφη της κυβέρνησης Μαδούρο έχουν προσγειωθεί σε ελληνικά αεροδρόμια τους τελευταίους 10 μήνες, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο

Συνολικά 8 αεροσκάφη της κρατικής εταιρείας πετρελαίου της Βενεζουέλας έχουν προσγειωθεί τους τελευταίους 10 μήνες σε ελληνικά αεροδρόμια, καθώς πέρα από το «Ελευθέριος Βενιζέλος», κάτι αντίστοιχο συνέβη στα αεροδρόμια του Ηρακλείου και της Καβάλας.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου, δύο μέρες μετά την προσγείωση του αεροσκάφους στο οποίο επέβαινε ο υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας, Χόρχε Αρεάσα, στις αρχές Μαρτίου, ένα ακόμα αεροπλάνο της κρατικής υπηρεσίας πετρελαίου της Βενεζουέλας προσγειώθηκε στο «Ν. Καζαντζάκης» του Ηρακλείου. Κατά τις ίδιες πληροφορίες στις 10 Νοεμβρίου 2018 το κυβερνητικό αεροσκάφος του Μαδούρο προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Καβάλας, προερχόμενο από το Μαρόκο.

Κυβερνητικά αεροσκάφη του Μαδούρο έχουν προσγειωθεί μέσα στο 2018 και στο «Ελ. Βενιζέλος», χωρίς να υπάρξει οποιαδήποτε επίσημη ενημέρωση σχετικά με τους επιβάτες και τον σκοπό της προσγείωσης.

Υψηλόβαθμα στελέχη της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα εξετάζουν τις διαδρομές των κυβερνητικών αεροσκαφών του Μαδούρο στην Ευρώπη και στην Ασία τους τελευταίους μήνες, προκειμένου να διαπιστωθεί αν με αυτόν τον τρόπο μεταφέρει αποθέματα χρυσού της χώρας στο εξωτερικό.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς