16.9 C
Athens

Κόρη 90χρονης για τη σύλληψή της: «Φοβήθηκε, αλλά είναι καλά» (vid)

Για την περιπέτεια της 90χρονης που συνελήφθη και κρατήθηκε 12 ώρες στο τμήμα επειδή πουλούσε παντοφλάκια μίλησε η κόρη της

Για την πρωτοφανή σύλληψη της 90χρονης Σουζάνας Ηλιάδου που πουλούσε μάλλινα παντοφλάκια κοντά σε λαϊκή της Θεσσαλονίκης και την κράτησή της για 12 ώρες στο τμήμα μίλησε η κόρη της ηλικιωμένης στον ΘΕΜΑ 104,6.

Στο βίντεο που τραβήχτηκε μέσα από το αστυνομικό τμήμα, νεαρός αστυνομικός φαίνεται να θυμώνει με την 90χρονη την ώρα που της παίρνει αποτυπώματα, γιατί κουνούσε τα δάχτυλά της. «Ρε π…. μου, μην κουνιέσαι, πες της να μην κουνιέται, δεν αντέχω άλλο», ακούγεται να λέει ο αστυνομικός.

«Ηρθε η αστυνομία και είπε “μάζεψέ τα, μάζεψέ τα”, κι η μάνα μου νόμιζε πως της λένε να τα μαζέψει από εκεί και να πάει σπίτι της, αλλά της είπαν, όχι, έλα μαζί μας», είπε η κόρη της 90χρονης, Τζούντι Ηλιάδου.

«Η μάνα μου παίρνει μόνο την πρόνοια, που φτάνει ίσα για το ενοίκιό της, τα άλλα παιδιά της είναι στη Ρωσία, εγώ είμαι μονογονέας με δύο παιδιά, άνεργη από τον Γενάρη και ο πατέρας μου είναι ανήμπορος στο σπίτι. Βγαίνει και πουλάει τα τερλίκια, στέκεται έξω από τη λαϊκή, δίπλα στους σκουπιδοτενεκέδες, για να κερδίσει 2-3 ευρώ και να πάρει ψωμί να φάνε».

Όσο για το πώς είναι σήμερα, μετά την περιπέτειά της η ηλικιωμένη γυναίκα, η κόρη της λέει: «Καλά είναι, δόξα τω θεώ, φοβήθηκε, δεν καταλάβαινε ακριβώς τι γίνεται… Έχει περάσει 2-3 εγκεφαλικά, έχει ζάχαρο, παίρνει τα φάρμακά της… Είναι Ελληνοπόντια, η καταγωγή τους είναι από την Κωνσταντινούπολη, πήγανε στο Ασβρούμ, ήταν αντάρτισσα η γιαγιά μου και ο πατέρας μου είναι από τον Πόντο και μετά πήγαν στον Καύκασο.

Δούλευαν στα χωράφια τους μια ζωή, είμαστε Έλληνες ορθόδοξοι και είμαστε πολύ περήφανοι που είμαστε Έλληνες, καλή λευτεριά να έχει η Ελλάδα, χρόνια πολλά σε όλους, δεν έχω να πω τίποτα κακό για την αστυνομία, αλλά ήταν γιαγιά 90 χρονών».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς