24.5 C
Athens

Οι αποφασισμένοι και οι… αλλαγμένοι

Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ διασταυρώνουν τα ξίφη τους στο «Μελίνα Μερκούρη», σε μια αναμέτρηση που θα κρίνει την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο - Το προβάδισμα των ερυθρόλευκων και τα νέα... δεδομένα

Από το… πουθενά υπάρχει ντέρμπι με όλη τη σημασία της λέξης στο Ρέντη. Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον ΠΑΟΚ σ’ ένα παιχνίδι που θα κρίνει την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο.

Για να καπαρώσει ο ΠΑΟΚ την πρωτιά και παράλληλα να πάρει το πλεονέκτημα θα χρειαστεί να κάνει την υπέρβαση και να κερδίσει με καθαρό σκορ (0-3, 1-3) τους ερυθρόλευκους. Κομματάκι δύσκολο, ενώ στη συνέχεια θα πρέπει να επικρατήσει και κόντρα στην ΑΕΚ. Την πρωτιά εξακολουθεί να την κρατά γερά ο Ολυμπιακός, ο οποίος παραμένει το ακλόνητο φαβορί και μόνο λόγω ομοιογένειας. Ωστόσο, τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί για το ματς είναι διαφορετικά.

Τι εννοούμε; Συγκριτικά με την τελευταία αναμέτρηση των δύο ομάδων τα ρόστερ έχουν αλλάξει θεαματικά. Στον Ολυμπιακό ο Μπέμε δεν υπολογίζεται, ο Αλεξίεφ αντικατέστησε τον Φράγκο στα άκρα, ο Σμαραγδής ήρθε στο κέντρο, ενώ στον ΠΑΟΚ οι Μουαγκουτούτια και Κλαπβάικ έχουν αλλάξει θεαματικά την εικόνα προς το καλύτερο. Εξάλλου, η ομάδα του Σάκη Ψάρρα (ο οποίος αντικατέστησε τον Στάνκου, θα δώσει το πρώτο του ντέρμπι κόντρα στον Ολυμπιακό), είναι συνηθισμένη να προχωρά σε μεγάλες αλλαγές τον Ιανουάριο και να διορθώνει τα λάθη του καλοκαιριού.

Μια εντελώς αλλαγμένη ομάδα, λοιπόν, καλείται να δείξει στην πράξη κόντρα στον πρωταθλητή Ολυμπιακό πως έχει βελτιωθεί αισθητά. Ασχέτως αποτελέσματος, ο ΠΑΟΚ πρέπει να επιβεβαιώσει την αγωνιστική του άνοδο και να μην παρουσιάσει την εικόνα του πρώτου γύρου. Τότε δηλαδή που είχε έναν ντεφορμέ Τζούριτς κι έναν αρνητικό Χιμένες. Τώρα υπάρχουν ο «αέρινος» Κλαπβάικ που έχει εκπληκτικά χτυπήματα στη διαγώνιο και ο Αμερικανός Μουαγκουτούτια που έχει παρουσιαστεί και αρκετά καλός στην υποδοχή εκτός της επίθεσης.

Στον Ολυμπιακό είναι αποφασισμένοι να «κλειδώσουν» την πρωτιά και να το κάνουν με μια εμφάνιση που δεν θα αφήσει στον ΠΑΟΚ τα περιθώρια να τους αμφισβητήσει. Η ήττα από την Κηφισιά λειτούργησε σαν καμπανάκι για τον Μουνιόθ, ο οποίος δημιουργεί ερωτηματικά με τον τρόπο που κάνει αλλαγές κατά τη διάρκεια των παιχνιδιών, ενώ κι ο Αλεξίεφ μετά το εντυπωσιακό του ξεκίνημα έχει κινηθεί σε ρηχά νερά. Δεν θα προξενήσει εντύπωση αν ο Κουμεντάκης αντικαταστήσει τον Βούλγαρο σε περίπτωση που δεν του βγουν τα σέρβις και οι επιθέσεις…

Στην αναμέτρηση θα κάνει την εμφάνισή του το VAR: Ο εξοπλισμός έφτασε στην Ελλάδα με εξειδικευμένο προσωπικό από την Ιταλία που θα το λειτουργήσει όπως στους αγώνες του CEV Champions League.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς