18.2 C
Athens

Ελλάδα και Ισραήλ θα επιτηρούν την Τουρκία με θαλάσσιο ραντάρ

Με προβληματισμό φαίνεται ότι υποδέχεται ο τουρκικός Τύπος τους σχεδιασμούς για εγκατάσταση από ελληνοϊσραηλινού ραντάρ στην Κρήτη

Με προβληματισμό φαίνεται ότι υποδέχεται ο τουρκικός Τύπος τους σχεδιασμούς για εγκατάσταση από ελληνοϊσραηλινού ραντάρ στην Κρήτη, που θα ελέγχει την ανατολική Μεσόγειο.

Σε σχετικό ρεπορτάζ που δημοσιεύει η Hurriyet, η εγκατάσταση προηγμένου θαλάσσιου ραντάρ στην Κρήτη θα επιτρέψει την παρακολούθηση της διαδρομής σχεδιαζόμενου αγωγού φυσικού αερίου, που θα μεταφέρει φυσικό αέριο στην Κύπρο και την Ελλάδα.

Το δημοσίευμα αναφέρει: «Το ανανεωμένο πρόγραμμα “Long Horizon” θα έχει την ικανότητα να παρακολουθεί τις περισσότερες τουρκικές ακτές, όταν προσταθεί στα ήδη εγκατεστημένα συστήματα του Ισραήλ, σύμφωνα με τις αναφορές των ελληνικών και ισραηλινών ΜΜΕ στις 20 Μαρτίου».

Ο συντάκτης του δημοσιεύματος αναφέρεται στην ενίσχυση της οικονομικής και στρατιωτικής συνεργασίας Ισραήλ – Ελλάδας – Κύπρου, που περιλαμβάνει την κατασκευή 2.000 μέτρων υποθαλάσσιου αγωγού στην ανατολική Μεσόγειο και την εγκατάσταση νέων ενισχυμένων θαλάσσιων ραντάρ.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς