18.7 C
Athens

Σαββίδης και Λουτσέσκου συμφώνησαν για πρόκριση και μεταγραφές

Η προετοιμασία του ΠΑΟΚ μπαίνει στην τελική ευθεία και οι αλλαγές που θα γίνουν στο περσινό σχήμα θα είναι από… ελάχιστες έως καμία απολύτως.

Για να ακριβολογούμε, η αλλαγή θα γίνει έτσι κι αλλιώς, από τη στιγμή που δεν υπάρχει πλέον ο Τζάλμα Κάμπος και το κενό του θα πρέπει να το καλύψει ένας από τους επιστρέψαντες ή από τους παίκτες που είχαν δέσει στον περσινό σύνολο και ήταν εναλλακτικές λύσεις.

Ο Λουτσέσκου είναι βέβαιο ότι δεν θα κάνει υπερβολές και θα επιμείνει στα πλάνα που ολοκλήρωσε την περσινή σεζόν με την κατάκτηση του κυπέλλου, έφτασε στην προετοιμασία με μια σειρά από χαλαρά φιλικά και τώρα θα πρέπει να ανοίξει το γκάζι. Τρία – τέσσερα φιλικά πιο δυνατά και η διπλή μάχη με τη Βασιλεία. Προσήλωση στις προπονήσεις για να γίνει και πάλι συμπαγές σύνολο η ομάδα που πέρσι έπαιξε το καλύτερο ποδόσφαιρο στον ελληνικό χώρο. Να μην τα ξαναλέμε.

Εκείνο που ξεκαθαρίζει είναι ότι ο Λουτσέσκου και ο Σαββίδης έχουν συμφωνήσει πλέον, έστω κι αν αυτό δεν αποτυπώνεται σε κάποιο συγκεκριμένο διάλογο, ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για να ενισχυθεί η ομάδα και το μόνο που θα φέρει μια μεταγραφή σε αυτό το χρονικό σημείο, θα είναι μια αναστάτωση σε ένα σύνολο το οποίο δουλεύει από πέρσι.

Κατά συνέπεια, ο Ρουμάνος έχει δώσει σήμα να μην υπάρξει παρέμβαση κι αν ακόμη συμβεί κάτι τέτοιο, σε τελική ανάλυση δεν θα τον αγγίξει. Θα είναι προσηλωμένος στην ομάδα που δουλεύει με τους συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές, που στο κάτω κάτω της γραφής, αυτούς ξέρει, αυτούς εμπιστεύεται.

Τα κενά δεν φαίνεται να είναι δα και τόσο σημαντικά, που να καθιστούν τον ΠΑΟΚ λειψό και θα  φτάσει μέχρι τους αγώνες με τη Βασιλεία για να δοκιμαστεί χωρίς ελπίδες πρόκρισης.

Είναι ένα θέμα αυτό του Ουάρντα και του Ενρίκε, υπάρχει μια λογική να αγωνιστεί και να πάρει θέση ο δεύτερος, που έχει ξεκινήσει προετοιμασία νωρίτερα, αλλά, αυτό δεν λέει και πολλά πράγματα. Αν τελικά ο Ουάρντα αποδείξει ότι είναι χρήσιμος και ικανός να βοηθήσει, η συζήτηση σταματά κάπου εδώ.

Το αν ο Βιεϊρίνια είναι μοναδικός (ως αριστερός μπακ) και δεν υπάρχει σπουδαίο μπακ απ, κι αυτό δεν είναι δα ένα κενό που θα καθορίσει την πρόκριση. Καλό θα είναι να γεμίσει. Το καλύτερο θα είναι να είναι υγιής και έτοιμος ο Βιεϊρίνια και να παίξει το ρόλο του στους κρίσιμους αγώνες με τη Βασιλεία.

Ο Λουτσέσκου κι ο Σαββίδης συμφωνούν να προχωρήσουν σε ενίσχυση που θα προκύψει όσο ομαλά κρίνει ότι πρέπει να γίνει ο πρώτος κι όχι επειδή ο ιδιοκτήτης της ομάδας έχει σκοπό να ξοδέψει μερικά εκατομμύρια ακόμη.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς