15.9 C
Athens

Ένοχος ο 81χρονος ιερέας που ασελγούσε επί πληρωμή σε 11χρονη

Tο 2018 στο Βόλο, συνελήφθησαν ο 80χρονος και η 30χρονη μητέρα, για το αδίκημα της ασέλγειας σε ανήλικο, έναντι αμοιβής

Tον Μάιο του 2018 στο Βόλο, συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, ο 80χρονος και η 30χρονη υπήκοος Βουλγαρίας, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της ασέλγειας σε ανήλικο, έναντι αμοιβής.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο ηλικιωμένος, σε αργία από πριν ιερέας, εν γνώσει της 30χρονης, προέβαινε σε ασελγείς πράξεις σε βάρος της ανήλικης κόρης της, έναντι οικονομικών ανταλλαγμάτων.

Ένοχος κρίθηκε ο ιερέας για ασέλγεια στην 11χρονη, έναντι αμοιβής, τετελεσμένη και σε απόπειρα, κατ’ εξακολούθηση, σύμφωνα με το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λάρισας.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η 31χρονη, βουλγαρικής υπηκοότητας, κρίθηκε επίσης ένοχη από το Δικαστήριο για συνέργεια στην ασέλγεια σε ανήλικο κάτω των 15 και άνω των 10 ετών, έναντι αμοιβής, τετελεσμένη και σε απόπειρα, κατ’ εξακολούθηση.

Στον καθένα εκ των δύο κατηγορούμενων επιβλήθηκε από το Κακουργιοδικείο ποινή κάθειρξης 8 ετών, χωρίς η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη και έτσι και οι δύο καταδικασθέντες οδηγήθηκαν στις φυλακές.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης των δύο κατηγορούμενων τόνισαν, μεταξύ άλλων, πως το αδίκημα δεν αποτελεί καν προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας. Απολογούμενος ο 81χρονος ιερέας αρνήθηκε ότι είχε ασελγήσει στην 12χρονη, ενώ και η 31χρονη μητέρα υποστήριξε το ίδιο.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης υποστήριξαν μεταξύ άλλων, πως η Αστυνομία δεν είχε κάνει σωστά τη δουλειά της, κατά τη διερεύνηση του αδικήματος, καθώς δεν είχε εξεταστεί σύμφωνα με τη νομοθεσία η 12χρονη.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς