20.8 C
Athens

Η Disney εξαγόρασε την 21st Century Fox!

Ο αμερικανικός κολοσσός ψυχαγωγίας Disney, εξαγόρασε τα δικαιώματα της 21st Century Fox, έναντι 71 δισεκατομμυρίων δολαρίων

Ο αμερικανικός κολοσσός ψυχαγωγίας Disney, εξαγόρασε τα δικαιώματα της 21st Century Fox, έναντι 71 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Στο «deal» περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, τα δικαιώματα του «Πολέμου των Άστρων», της «Σταχτοπούτας» και των «Σίμπσονς».

Στόχος της Disney είναι να συμπεριλάβει τους τίτλους αυτούς στη νέα streaming πλατφόρμα που ετοιμάζει, για να ανταγωνιστεί το Netflix. Μεταξύ άλλων, προβλέπεται η εξαγορά των τηλεοπτικών και κινηματογραφικών στούντιο της Fox και των τηλεοπτικών δικτύων FX, National Geografic και Star India.

Η αμερικανική εταιρεία σχεδιάζει την δημιουργία του «Disney Plus», δηλαδή μιας streaming υπηρεσίας που αναμένεται να ταρακουνήσει την κυριαρχία του Netflix, καθώς έχει ήδη εξασφαλίσει έναν εξαιρετικά πλούσιο κατάλογο αποκλειστικού περιεχομένου.

Μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι «ο Πόλεμος των Άστρων», «οι Πειρατές της Καραϊβικής», οι περισσότεροι ήρωες της Marvel, αλλά και όλοι οι κλασικοί χαρακτήρες της Disney. Σε αυτό τον κατάλογο έρχονται να προστεθούν τεράστια franchise, όπως ο «Deadpool» και οι «X-men», που μέχρι πρόσφατα ανήκαν στη Fox.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Walt Disney, Robert Iger, δήλωσε: «Είναι μια εξαιρετική και ιστορική στιγμή για εμάς και θα δημιουργήσει σημαντική μακροπρόθεσμη αξία για την εταιρεία και τους μετόχους μας».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς