19.9 C
Athens

Φωτογραφήθηκαν με τουρκική σημαία εντός ελληνικών χωρικών υδάτων

Οι δύτες του τουρκικού πολεμικού ναυτικού τράβηξαν φωτογραφίες με την τουρκική σημαία στο βυθό του κόλπου της Σούδας

Τούρκοι δύτες, από το ναρκαλιευτικό «Akçakoca»,συμμετείχαν στην ελληνική άσκηση ναρκοπολέμου «Αριάδνη», όπου είχε προσκληθεί και η μόνιμη δύναμη ναρκοπολέμου του ΝΑΤΟ.

Την άσκηση «Αριάδνη» διοργάνωσε η Ελλάδα ως μέρος της Μόνιμης Ομάδας Εργασίας Ναρκών του ΝΑΤΟ-2 (SNMCG-2), στο διάστημα 14-21 Μαρτίου και στο πλαίσιό της, στο διάστημα απο 14 έως 17 Μαρτίου, κατέπλευσαν στον κόλπο της Σούδας αρκετά πολεμικά σκάφη της Νατοικής δύναμης SNMCMG-2, μεταξύ των οποίων και το τουρκικό ναρκαλιευτικό TCG Akçakoca, από το οποίο βούτηξαν οι Τούρκοι δύτες που άνοιξαν την τουρκική σημαία.

Οι δύτες του τουρκικού πολεμικού ναυτικού τράβηξαν φωτογραφίες με την τουρκική σημαία στο βυθό του κόλπου της Σούδας, ενώ η Διοίκηση των Ναυτικών Δυνάμεων του ΝΑΤΟ έκανε retweet, στον επίσημο λογαριασμό της, τις φωτογραφίες που ανήρτησε το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας.

Μετά το σάλο που προκλήθηκε, η επίμαχη ανάρτηση έχει αφαιρεθεί από τον λογαριασμό @NATO_MARCOM. Το θέμα απασχολεί ήδη το ΝΑΤΟ, με τους επιτελείς να αναζητούν ποιος από το γραφείο τύπου της εν λογω Διεύθυνσης, πραγματοποίησε την ανάρτηση, με την ελληνική πλευρά να είναι έτοιμη να κάνει επίσημο διάβημα στη συμμαχία.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς