20.8 C
Athens

Ποκουσέβσκι, ο νεαρότερος παίκτης του Ολυμπιακού στη Euroleague

Ο Αλεξέι Ποκουσέβσκι έκανε το ντεμπούτο του με την ερυθρόλευκη σε ηλικία 17 ετών, όντας ο πιο νέος παίκτης του Ολυμπιακού στην διοργάνωση

Οι αρκετοί τραυματισμοί του Ολυμπιακού οδήγησαν τον Ντέιβιντ Μπλατ στο να κατεβάσει «ενδεκάδα» αλά Μαρτίνς στο παιχνίδι με την Μπάγερν Μονάχου. Ένας από αυτούς ήταν ο Αλεξέι Ποκουσέβσκι, που έκανε την πρώτη του εμφάνιση με τα ερυθρόλευκα στη Euroleague.

Ο Σέρβος που πριν 2 μήνες και 21 μέρες έκλεισε τα 17 του χρόνια, με ύψος 2.11, είχε την ευκαιρία για πρώτη φορά να βρεθεί στο παρκέ του ΣΕΦ σε επίσημο αγώνα, καθώς δεν μπορεί να αγωνιστεί στη Βasket League (πιάνει θέση ξένου).

Ο Ποκουσέβσκι ξεπέρασε τον Γιώργο Πρίντεζη, ο οποίος είχε κάνει ντεμπούτο σε ηλικία 17 ετών 7 μηνών και 17 ημερών το 2002, στο παιχνίδι με την Σλασκ.

Μάλιστα, ο Σέρβος πέτυχε και τον πρώτο του πόντο με τον Ολυμπιακό, ευστοχώντας σε μία εύστοχη βολή στο φινάλε του αγώνα.

 

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ποκουσέβσκι:

«Με έσπρωξε πολύ να παίξω ο Παπανικολάου. Είπε στον κόουτς να με βάλει. Πρώτα απ’ όλα ευχαριστώ όλους όσους ήρθαν και στον κόουτς που με έβαλε. Ένιωθα καλά και ο κόουτς μου έδωσε την ευκαιρία να παίξω ελεύθερα. Ήταν πολύ καλά. Θα υπάρχουν και άλλα παιχνίδια που θα μπουν τα σουτ. Το καλάθι αυτό θα το θυμάμαι.

Βήμα βήμα πρώτα απ’ όλα, θέλω να παίζω στην πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού να είμαι στην 12άδα. Θέλω να βοηθάω την ομάδα. Χωρίς παπούτσια είμαι 2,12 με τα παπούτσια είμαι 2,15. Θέλω να παίζω στο 2-3. Νιώθω πολύ καλά εκεί και ο κόουτς Μπλατ με βάζει εκεί να παίξω. Είμαι ευχαριστημένος. Θέλω να παίξω και στο ΝΒΑ. Θέλω να δείξω ότι ξέρω και να βοηθήσω την ομάδα, είναι μεγάλη ομάδα ο Ολυμπιακό».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς