14.3 C
Athens

Φοβερά πράγματα στην Πόλη, ο Χίγκινς έδωσε τη νίκη

Ματσάρα στην Κωνσταντινούπολη με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας να κερδίζει στην τελευταία επίθεση, με τον δαιμόνιο Κόρι Χίγκινς (78-80)

Ο Κόρι Χίγκινς γλίτωσε την ΤΣΣΚΑ από δεύτερη συνεχόμενη ήττα, μετά από αυτή με τον Παναθηναϊκό, με τους Ρώσους να φεύγουν με το μεγάλο διπλό από την έδρα της αξιόμαχης Εφές (78-80).

Στη πρώτη περίοδο, οι Τούρκοι ήταν ανώτεροι και πίεσαν τους Ρώσους, ενώ τα μπόλικα περιφερειακά σουτ έδωσαν ένα προβάδισμα 5 πόντων (20-15), με πρωταγωνιστή τον Ντάνστον.

Στη συνέχεια, ο Ιτούδης εντόπισε το επιθετικό πρόβλημα της ομάδας του, έσφιξε την άμυνα των φιλοξενούμενων που σταδιακά βρήκαν ρυθμό. Με καλή κυκλοφορία της μπάλας και αρκετές μπούκες από τον τρομερό Κόρι Χίγκινς η ΤΣΣΚΑ έκανε ένα σερί 15-25 και είχε το προβάδισμα στο ημίχρονο (35-40).

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι δύο ομάδες ήταν αγχωμένες και το παιχνίδι ήταν πολύ κλειστό. Η ΤΣΣΚΑ είχε την υπεροχή στα ριμπάουντ, αλλά η Εφές νίκησε στο νήμα τα επιμέρους σκορ των δύο περιόδων.

Στο τέλος, με το σκορ στο 78-78, και λίγα δευτερόλεπτα να απομένουν η Χίγκινς τα ε΄βαλε με όλους και έβαλε το νικητήριο καλάθι για την ΤΣΣΚΑ που πλέον θα πάει σε ένα ντέρμπι κορυφής με τη Φενέρμπαχτσε.

Τα δεκάλεπτα: 20-15, 35-40, 58-61, 78-80

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς