26.9 C
Athens

Eλεύθεροι οι 9 κατηγορούμενοι για τα πλαστά διπλώματα οδήγησης

Λόγους βιοπορισμού προκειμένου να δικαιολογήσουν το χρηματισμό τους, επικαλέστηκαν στις απολογίες τους ενώπιον των ανακριτικών αρχών οι εννέα κατηγορούμενοι

Λόγους βιοπορισμού προκειμένου να δικαιολογήσουν το χρηματισμό τους, επικαλέστηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, στις απολογίες τους ενώπιον των ανακριτικών αρχών οι εννέα κατηγορούμενοι ως μέλη του κυκλώματος που χορηγούσε πλαστά διπλώματα οδήγησης.

Όλοι οι κατηγορούμενοι, μετά τις σημερινές απολογίες τους, αφέθηκαν ελεύθεροι με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα. Κατά τη διάρκεια των απολογιών τους, ωστόσο, φέρονται να αποδέχτηκαν τις κατηγορίες που τους βαρύνουν υποστηρίζοντας πως οι ίδιοι ακολούθησαν μια πρακτική που είχε παγιωθεί κατά το παρελθόν και πως ελάμβαναν μικρά χρηματικά ποσά για να χορηγούν τα πλαστά διπλώματα.

Ειδικότερα, οι εννέα εμπλεκόμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και εγγυοδοσία κατά περίπτωση.

Οι εννέα κατηγορούμενοι βαρύνονται, κατά περίσταση, με τα κακουργήματα της δωροδοκίας, της δωροληψίας και της ψευδούς βεβαίωσης, όπως και με τα πλημμελήματα της σύστασης συμμορίας, της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και της ψευδούς ιατρικής βεβαίωσης.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς