16.8 C
Athens

Ρωσία: Αναγνωρίζει τα Σκόπια ως «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας»

Παρά τις επιφυλάξεις για τη Συμφωνία των Πρεσπών, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι προχωρά στην αναγνώριση των Σκοπίων με την νέα ονομασία του

Παρά τις επικρίσεις και τις επιφυλάξεις για τη Συμφωνία των Πρεσπών, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι προχωρά στην αναγνώριση των Σκοπίων με την ονομασία «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας».

Το ρωσικό υπουργείο σε ανακοίνωσή του αναφέρει: «Την 19η Φεβρουαρίου 2019 η ρωσική πρεσβεία στα Σκόπια έλαβε ένα σημείωμα από το υπουργείο Εξωτερικών Υποθέσεων της Δημοκρατίας της Μακεδονίας με την ειδοποίηση της αλλαγής της επίσημης ονομασίας αυτής της χώρας σε Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας. Η Ρωσική Ομοσπονδία αναγνωρίζει αυτή τη χώρα με την νέα ονομασία Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας».

Η αναγνώριση έρχεται μετά από έντονες αντιδράσεις, καθώς στο παρελθόν η Μόσχα είχε αντιταχθεί με σφοδρότητα στη Συμφωνία των Πρεσπών. Μάλιστα είχε επικρίνει τις κυβερνήσεις, τόσο των Σκοπίων όσο και της Αθήνας, για το γεγονός ότι αγνοούν την γνώμη του λαού. Η Ρωσία μάλιστα δεν απέκλειε ότι θα προσφύγει στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς