18.3 C
Athens

Απεγκλωβίστηκαν τρία ακόμα παιδιά, συνολικά έχουν βγει οκτώ

Στη σπηλιά παραμένουν τέσσερα παιδιά και ο προπονητής • Αγώνας δρόμου για τα υπόλοιπα που είναι τα πιο αδύναμα

Ανέλπιστα καλά προχωρά και η δεύτερη ημέρα της επιχείρησης διάσωσης των εγκλωβισμένων παιδιών, καθώς έχουν ήδη διασωθεί τέσσερα από αυτά, με τον αριθμό των απεγκλωβισμένων χθες και σήμερα να είναι συνολικά οκτώ παιδιά.

Λίγο μετά το πρώτο παιδί που διέσωσαν σήμερα οι διασώστες γύρω στις 12.30 μ.μ. ώρα Ελλάδας, ακολούθησαν σχεδόν μαζί άλλα δύο γύρω στις 2.20 μ.μ. για να γίνει γνωστό λίγο μετά τις 3μ.μ. ότι βγήκε και όγδοο παιδί.

Ο λόγος που η διάσωση γίνεται τόσο γρήγορα σε σχέση με αυτό που αναμενόταν είναι πως οι διασώστες έχουν ως πρώτο μέλημα να μεταφέρουν τα παιδιά στο σημείο που είναι γνωστό ως «θάλαμος 3», που είναι η βάση τους μέσα στο σπήλαιο, αφού έχει διανυθεί το δυσκολότερο μέρος και από εκεί και έπειτα απομένουν δύο χιλιόμετρα για την έξοδο.

Με τον τρόπο αυτό έχουν συνολικά μέχρι στιγμής απεγκλωβιστεί οκτώ παιδιά, ενώ απομένουν στο σπήλαιο Ταμ Λουάνγκ άλλα τέσσερα μαζί με τον προπονητή τους, όμως αυτά τα παιδιά είναι σύμφωνα με πληροφορίες τα πιο αδύναμα.

Αρχικά, αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε στο Reuters, γύρω στις 12:30 μ.μ. ώρα Ελλάδος, ότι είδε να βγαίνει από το σπήλαιο άλλο ένα παιδί. Την ίδια πληροφορία επιβεβαίωσε λίγο αργότερα το CNN.

Περίπου δύο ώρες αργότερα, στις 14:20, πηγή από την ομάδα διάσωσης ανέφερε στον Guardian ότι δύο ακόμη παιδιά έχουν απεγκλωβιστεί από το σπήλαιο, για να έρθει περίπου μισή ώρα αργότερα η πληροφορία και για όγδοο παιδί.

Οι δύτες, σύμφωνα με την πηγή, χρειάστηκαν περίπου 4 ώρες για να συνοδεύσουν τους μαθητές από το σημείο όπου παρέμεναν εγκλωβισμένοι, στο θάλαμο 3, όπου είναι η βάση για τους διασώστες μέσα στο σπήλαιο και βρίσκεται σε απόσταση περίπου 2 χιλιομέτρων από την έξοδο.

Οι τηλεοπτικοί σταθμοί της Ταϊλάνδης μετέδωσαν νωρίτερα βίντεο από ασθενοφόρο, που πιστεύεται ότι μετέφερε το πέμπτο αγόρι που διασώθηκε -και πρώτο σήμερα- προς το ελικόπτερο για τη μεταφορά του στο νοσοκομείο.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς