18.7 C
Athens

Επενδύσεις 1,5 δισεκατομμυρίου στην Αττική Ριβιέρα

Το επόμενο κύμα των ξενοδοχειακών επενδύσεων στην Αττική μεταφέρεται στα παράλια, εκεί όπου θα φιλοξενηθούν τα δύο πρώτα και μεγαλύτερα αστικά resorts της χώρας

Το επόμενο κύμα των ξενοδοχειακών επενδύσεων στην Αττική μεταφέρεται στα παράλια, εκεί όπου θα φιλοξενηθούν τα δύο πρώτα και μεγαλύτερα αστικά resorts της χώρας σε Ελληνικό και Γλυφάδα, την ίδια στιγμή που ο Πειραιάς βρίσκεται πλέον στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος με νέα projects.

Οι επενδύσεις σε ξενοδοχειακές υποδομές που βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη ή σχεδιάζονται στην Αττική Ριβιέρα αγγίζουν σε αξία το 1,5 δισ. ευρώ. Σε αυτές συμπεριλαμβάνονται, πέραν της επένδυσης των 650 εκατ. ευρώ στον νέο «Αστέρα» Βουλιαγμένης, οι επενδύσεις για το τουριστικό τοπόσημο του Ελληνικού, με προοπτική να αγγίξουν τα 700 εκατ. ευρώ, αλλά και τα νέα «Αστέρια» Γλυφάδας, που, κατά πληροφορίες, βρίσκονται στο στάδιο της εκκίνησης για την πρώτη φάση της επένδυσης.

Στον Πειραιά, στο προσκήνιο βρίσκεται πλέον το φιλόδοξο πλάνο για την πολυαναμενόμενη αξιοποίηση του Πύργου, που μπορεί να απορροφήσει κεφάλαια ακόμη και 50 εκατ. ευρώ, μικρότερες επενδύσεις από ιδιώτες για τετράστερες μονάδες στο λιμάνι, που έχουν ήδη εγκριθεί και βρίσκονται στις διαδικασίες της εξεύρεσης χρηματοδότησης.

Φυσικά υπάρχουν τα πλάνα για τις νέες ξενοδοχειακές μονάδες που περιλαμβάνονται στο πολυσυζητημένο master plan της COSCO, η οποία προς το παρόν έχει σκοντάψει στις εγκρίσεις.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς