20.9 C
Athens

Πολύ αδύναμος ο προπονητής – Εδινε το φαγητό του στα παιδιά

Ο 25χρονος προπονητής που παραμένει εγκλωβισμένος στο σπήλαιο είναι αυτός που τα εμψύχωνε όλο αυτό το διάστημα

Για πολλούς είναι ο υπαίτιος της μεγάλης περιπέτειας των παιδιών, που βρέθηκαν εγκλωβισμένα στο σπήλαιο Ταμ Λουάνγκ, για περίπου δύο εβδομάδες. Για πολλούς άλλους, όμως, είναι ο ήρωας που η παρουσία του βοήθησε τα παιδιά να διατηρήσουν το ηθικό τους όλο αυτό το διάστημα.

Σε κάθε περίπτωση οι ευθύνες (αν έχει…) δεν αναιρούν την ηρωική στάση που επέδειξε από το ξεκίνημα της περιπέτειας. Ο 25χρονος Ekapol Chanthawong, ο προπονητής που είναι εγκλωβισμένος μαζί με τα παιδιά στο σπήλαιο στην Ταϊλάνδη είναι αυτός που με τη στάση του και τον διαλογισμό που κάνει, βοηθάει τα παιδιά να μείνουν δυνατά, ψύχραιμα και αισιόδοξα.

Σύμφωνα με όσα έγιναν σήμερα γνωστά, ο Ekapol είναι από τους πιο αδύναμους της ομάδας. Και αυτό γιατί τις ημέρες πριν φτάσουν στη σπηλιά οι διασώστες είχε δώσει το μερίδιο από το φαγητό του στα παιδιά. Το ίδιο είχε κάνει και με το νερό.

Τις πολύ δύσκολες ημέρες που οι εγκλωβισμένοι ήταν απολύτως μόνοι τους, ο Ekapol μάθαινε στα παιδιά την τέχνη του διαλογισμού, αλλά και τρόπους να διατηρούν την ενέργειά τους, όπως αποκάλυψαν άνθρωποι που συμμετέχουν στην επιχείρηση.

Οι φίλοι του, πάντως, έχουν δηλώσει στα media ότι έχει δώσει την ψυχή του σε αυτή την ομάδα και ότι αγαπάει τα παιδιά, τα οποία είναι φτωχόπαιδα -σαν τον ίδιο άλλωστε- περισσότερο από τον εαυτό του.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς