19 C
Athens

Το «άστρο» του Βιεϊρίνια ανέστησε τον ΠΑΟΚ στο Αγρίνιο (vids)

Ο Παναιτωλικός πήγε να κάνει τη ζημιά στον ΠΑΟΚ, αλλά ένα απίστευτο γκολ του Βιεϊρίνια «σκότωσε» ψυχολογικά τους γηπεδούχους που δέχθηκαν και δεύτερο γκολ μέσα σε τρία λεπτά για το τελικό 1-2

Αν και δεν παρουσίασε καθόλου καλή εικόνα στο χορτάρι του Αγρινίου και παρόλο που βρέθηκε πίσω στο σκορ από τον πολύ μαχητικό Παναιτωλικό, ο ΠΑΟΚ δραπέτευσε με τον πιο… μαγικό τρόπο από το Αγρίνιο.

Σ’ ένα παιχνίδι που ήταν πολύ κλειστό, οι γηπεδούχοι ήταν εκείνοι που δημιούργησαν τη μεγαλύτερη ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο (από στημένη φάση) με την καρφωτή κεφαλιά του Μάρκος Πάουλο στο 11′ να μην καταλήγει στα δίχτυα χάρη στην εντυπωσιακή επέμβαση του Πασχαλάκη.

Ο ΠΑΟΚ είχε μπλοκάρει εντελώς αφού οι παίκτες του Δέλλα μπλόκαραν εντελώς τον άξονα, «βραχυκύκλωσαν» τον Μπίσεσβαρ, ενώ Ζαμπά και Λημνιός δεν έδωσαν το απαραίτητο πλάτος για να ξεκλειδώσουν μια πολύ σφιχτή άμυνα.

Ο Παναιτωλικός βγήκε από τα αποδυτήρια θέλοντας να ακολουθήσει πιστά το ίδιο πλάνο και να ψάξει αυτή την καλή φάση που θα κάνει γκολ. Ο Ντίας μπήκε στην περιοχή στο 54ο λεπτό με φόρα, ο Κρέσπο τον έσπρωξε και ο διαιτητής δικαιολογημένα έδειξε την άσπρη βούλα. Εκεί, ο Μπαΐροβιτς ευστόχησε για το 1-0 προκαλώντας προβληματισμούς στον ΠΑΟΚ.

Ο αρχηγός των φιλοξενούμενων όμως, δεν είχε μιλήσει. Το κάνει συχνά στα μεγάλα και στα κρίσιμα παιχνίδια στη φετινή σεζόν, το έκανε και στο Αγρίνιο που ο ΠΑΟΚ βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο και δεν είχε κάνει την παραμικρή ευκαιρία. Με μια βολίδα από τα 30-35 μέτρα έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Γιαννακόπουλου, ο οποίος δεν μπορούσε να κάνει κάτι.

Μην μπορώντας να συνειδητοποιήσουν τι ακριβώς συνέβη δέχθηκαν και δεύτερο γκολ μέσα σε τρία λεπτά (67′). Ο Μάτος με εκπληκτικό άλμα στην εκτέλεση κόρνερ έπιασε την κεφαλιά και την έστειλε στα δίχτυα του Γιαννακόπουλου για το 1-2.

Το ματς παρέμεινε «κλειστό», οι φάσεις ελάχιστες, με τον ΠΑΟΚ να διατηρεί εύκολα το υπέρ του προβάδισμα και να περνά τελικά από μία ακόμα σκληρή έδρα στον δρόμο του προς την αήττητη κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Κίτρινες: 20′ Ντίας / 25′ Μπίσεσβαρ, 37′ Ολιβέιρα, 57′ Βιερίνια

Παναιτωλικός (Δέλλας): Γιαννακόπουλος, Μαλής, Μάρκος Πάουλο (81′ Γκούγκα), Μιχάι, Μάζουρεκ, Αμαράλ, Τσιγγάρας (69′ Λουσέρο), Μπάιροβιτς, Μαρινάκης, Μανά, Ντίας 974′ Τσοκάνης)

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιερίνια, Σάκχοφ, Ολιβέιρα (77′ Μίσιτς), Μπίσεσβαρ, Ζαμπά (87′ Ενρίκε), Λημνιός (60′ Σφιντέρσκι) Άκπομ.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς