16.5 C
Athens

Άνετη πρόκριση Γεωργίου στο World Open

Ο Αγγλοκύπριος παίκτης του σνούκερ έκλεισε εισιτήρια για τη Γιουσάν της Κίνας και το τουρνουά με συνολικό χρηματικό έπαθλο 700.000 λιρών

Την πρώτη νίκη του για την αγωνιστική περίοδο 2018-19 πέτυχε χθες στο Πρέστον ο Μιχάλης Γεωργίου. Ο Αγγλοκύπριος πρωταθλητής του σνούκερ (Νο 49 στην παγκόσμια κατάταξη) επικράτησε με 5-1 του Βορειοϊρλανδού, Τζόρνταν Μπράουν και έκλεισε θέση στην τελική φάση του World Open, το οποίο θα διεξαχθεί από τις 6 έως τις 12 Αυγούστου στη Γιουσάν της Κίνας. Ο Γεωργίου θα έχει δύσκολο έργο στον γύρο των 64, μια και θα κληθεί να αντιμετωπίσει τον Κινέζο Νο 25 στον κόσμο Ξιάο Γκουοντόνγκ, ο οποίος προέρχεται από μία εντυπωσιακή σεζόν, το τέλος της οποίας τον βρήκε στον δεύτερο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Ο Ξιάο πήρε την πρόκριση για τη Γιουσάν νικώντας με 5-2 τον συμπατριώτη του, Ζανγκ Γιονγκ.

Οι εκπλήξεις δεν έλειψαν στους υπόλοιπους αγώνες των προκριματικών του World Open, που ολοκληρώνονται σήμερα (9/7). Ο Σον Μέρφι έχασε με 5-4 από τον Μέι Ξιγουέν, ενώ με το ίδιο σκορ ηττήθηκε ο Στιούαρτ Μπίνγκαμ από τον Ζανγκ Άντα. Άλλος ένας Κινέζος, ο πολλά υποσχόμενος 21χρονος Ζάο Ξιντόνγκ, επικράτησε με 5-3 του παγκόσμιου πρωταθλητή του 2006, Γκρέαμ Ντοτ, δείχνοντας ότι έχει αφήσει πίσω του την περσινή περίοδο, που του στοίχισε την προσωρινή απώλεια της θέσης του στο tour –την οποία ανέκτησε μέσω των νικών του στο Q-School του Μαΐου. Θύμα έκπληξης έπεσε και ο Άντονι ΜακΓκιλ, ο οποίος συνετρίβη 5-1 από τον Ουαλό, Λι Γουόκερ, ενώ αίσθηση προκάλεσε ο Ταϊλανδός, Νοπόν Σαενγκχάμ, όχι με την (αναμενόμενη) νίκη του με 5-2 επί του Σον Ο’Σάλιβαν, αλλά για τα μπρέικ 109, 108, 131 και 92 πόντων που σημείωσε!

Την πρώτη του εμφάνιση για φέτος έκανε χθες και ο Νο 1 της παγκόσμιας κατάταξης, Μαρκ Σέλμπι, ο οποίος δυσκολεύτηκε αρκετά για να νικήσει με 5-3 τον βετεράνο ερασιτέχνη, Λιουκ Σίμοντς. Ειδικής μεταχείρισης θα τυγχάνει φέτος ο Μαρκ Γουίλιαμς, ο οποίος ως παγκόσμιος πρωταθλητής θα δώσει στη Γιουσάν και τον αγώνα του για τον γύρο των 128 με αντίπαλο τον νεαρό Γερμανό, Λούκας Κλέκερς, ενώ ο Ρόνι Ο’Σάλιβαν, δεν δήλωσε συμμετοχή. Ο απόλυτος σταρ του αθλήματος συνηθίζει τα τελευταία χρόνια να κάνει μακράς διάρκειας διακοπές κι έτσι οι οπαδοί του θα πρέπει να κάνουν υπομονή μέχρι τον Σεπτέμβριο, για να τον δουν ξανά με τη στέκα στα χέρια.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς