18.3 C
Athens

Απεγκλωβίστηκε και πέμπτο παιδί – Αγωνία για τα υπόλοιπα επτά

Αυτόπτες μάρτυρες που επικαλείται το Reuters το είδαν να αποχωρεί με φορείο • Οι αρχικές εκτιμήσεις έλεγαν ότι τα παιδιά θα αρχίσουν να βγαίνουν στις 15:30

Συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς η επιχείρηση απεγκλωβισμού των παιδιών από το σπήλαιο Ταμ Λουάνγκ της Ταϊλάνδης και σύμφωνα με πληροφορίες από αυτόπτες μάρτυρες που επικαλείται το Reuters, ένα ακόμα παιδί, το πέμπτο, απεγκλωβίστηκε.

Αν και οι αρχικές εκτιμήσεις έλεγαν ότι τα πρώτα παιδιά της δεύτερης αυτής φάσης θα έβγαιναν ξανά στην επιφάνεια μετά τις 15:30 το μεσημέρι (ώρα Ελλάδος), αυτόπτες μάρτυρες που επικαλείται το Reuters, αλλά και το CNN στη συνέχεια, υποστηρίζουν ότι είδαν ένα παιδί να απομακρύνεται με φορείο στις 12:27 (ώρα Ελλάδος).

Το παιδί αυτό, κατά τις ίδιες πληροφορίες, μπήκε σε ασθενοφόρο, προκειμένου να μεταφερθεί στο σημείο στο οποίο βρίσκονται οι ιατρικές μονάδες που θα κάνουν την πρώτη εκτίμηση για την κατάστασή του.

Την είδηση επιβεβαίωσε και αξιωματούχος του ναυτικού της Ταϊλάνδης λίγα λεπτά αργότερα.

Σύμφωνα με αξιωματούχο του ναυτικού της Ταϊλάνδης που επικαλείται το CNN στην επιχείρηση συμμετέχει η ίδια ομάδα των δυτών -με μικρές προσθαφαιρέσεις- που εκτέλεσε με απόλυτη επιτυχία την πρώτη φάση της διάσωσης.

«Ολα τα στοιχεία είναι το ίδιο καλά με την Κυριακή. Το επίπεδο του νερού δεν μας ανησυχεί. Η βροχή που έπεσε χθες δεν επηρέασε τα ύψη νερού μέσα στο σπήλαιο», υποστήριξε ο επικεφαλής του κέντρου επιχειρήσεων Narongsak Osatanakorn.

Στην ίδια συνέντευξη τύπου ξεκαθαρίστηκε ότι πρώτα θα βγουν από το σπήλαιο «τα παιδιά που είναι πιο έτοιμα».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς