24.3 C
Athens

Νέα στοιχεία: Απειλές στη Δώρα Ζέμπερη για πρόστιμα εκατομμυρίων ευρώ

Πρόστιμα-μαμούθ είχε επιβάλει η Δώρα Ζέμπερη, για τα οποία είχε δεχθεί απειλές για τη ζωή της

Νέα στοιχεία για τη δολοφονία της Δώρας Ζέμπερη ήρθαν χθες στο φως της δημοσιότητας από την εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη.

Σύμφωνα με αυτά, η 32χρονη ερευνούσε πολύ σημαντικές υποθέσεις και είχε επιβάλλει τεράστια πρόστιμα σε εταιρίες για απάτες και ξέπλυμα μαύρου χρήματος εκατομμυρίων ευρώ. Τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν συνηγορούν στην αρχική εκδοχή της οικογένειας της άτυχης εφοριακού, που από την πρώτη στιγμή παρουσίαζαν τη δολοφονία της κόρης τους ως «συμβόλαιο θανάτου».

Από το 2015 έως τον Οκτώβριο του 2017, όταν δολοφονήθηκε, η Δώρα Ζέμπερη είχε ερευνήσει 17 σημαντικές υποθέσεις, επιβάλλοντας πρόστιμα-μαμούθ σε τέσσερις από αυτές. Χαρακτηριστικό είναι ότι εις βάρος γνωστής επιχείρησης βεβαίωσε παράβαση με πρόστιμο ύψους 7,5 εκατομμυρίων, σε άλλη 3,5 εκατομμυρίων και σε δύο άλλες άνω του 1,5 εκατομμυρίου ευρώ. Μάλιστα, σε κάποιες υποθέσεις, που αφορούσαν κατηγορητήρια για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, εικονικά τιμολόγια και εγκληματική δραστηριότητα, είχε σκοπό να παρουσιαστεί στο δικαστήριο ως μάρτυρας κατηγορίας.

Σύμφωνα με την δικηγόρο της μητέρας της, Γιάννα Παναγοπούλου, η Δώρα Ζέμπερη είχε ελέγξει φορολογικά μία εταιρεία–«βιτρίνα» και είχε δεχθεί απειλές για τη ζωή της από άτομο εντός της εταιρείας.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς