23.5 C
Athens

Μπήκε στη Βουλή ως επισκέπτης και κατέληξε στον εισαγγελέα

Πέρασε την πύλη της βουλής για να επισκεφθεί τα γραφεία κοινοβουλευτικής ομάδας κόμματος και κατέληξε με χειροπέδες στο Α.Τ Συντάγματος

Πέρασε την πύλη της βουλής για να επισκεφθεί τα γραφεία κοινοβουλευτικής ομάδας κόμματος και κατέληξε με χειροπέδες στο Α.Τ Συντάγματος, γιατί εκκρεμούσε σε βάρος του ένταλμα σύλληψης για απάτες.

Πρόκειται για έναν 60χρονο, ο οποίος, σήμερα πέρασε την πύλη του κοινοβουλίου, επί της Βασιλίσσης Σοφίας, καθώς, όπως είπε, είχε ραντεβού. Όμως αντί να συνεχίσει, κατέληξε στο Α.Τ Συντάγματος, αφού κατά τον έλεγχο από τα μηχανήματα που είναι συνδεδεμένα με το σύστημα Police On Line, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για απάτες. Αμέσως ενημερώθηκε περιπολικό και ο καταζητούμενος επισκέπτης κατέληξε στο τμήμα και από εκεί στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι μία από τις πολλές συλλήψεις ατόμων που επιχειρούν να μπουν στη βουλή. Στις περισσότερες περιπτώσεις οι συλληφθέντες αγνοούν τα εντάλματα, περνούν ανυποψίαστοι στο φυλάκιο και όταν κατά τον έλεγχο από τα ειδικά μηχανήματα, όπου σκανάρονται οι ταυτότητες και τα διαβατήρια, διαπιστώνεται ότι απασχολούν τις αρχές, συλλαμβάνονται.

Τα συγκεκριμένα συστήματα είναι τελευταίας τεχνολογίας, συνδεδεμένα με τα τερματικά της Αστυνομίας (το σύστημα Police On Line) αλλά και τη βάση δεδομένων της Interpol, έτσι ώστε να εντοπίζουν οποιαδήποτε εκκρεμότητα με το νόμο υπάρχει σε ελληνικό ή διεθνές επίπεδο και να οδηγούν τους “καταζητούμενους” στη δικαιοσύνη.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς