17.8 C
Athens

«Κατοστάρα» και στη Χίμκι η Ρεάλ

Η Ρεάλ Μαδρίτης «κατάπιε» τους τη Χίμκι (75-100) και συνεχίζει ακάθεκτη την καταδίωξη της δεύτερης θέσης στην κανονική διάρκεια

Φοβερή η Ρεάλ Μαδρίτης για ακόμα ένα παιχνίδι, δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης στη Χίμκι και καθάρισε το παιχνίδι από νωρίς, με όπλο τα σουτ από τη περιφέρεια (75-100).

Οι δύο ομάδες μπήκαν δυναμικά στο παρκέ και έβγαζαν αρκετή ενέργεια στην επίθεση σε μια πρώτη περίοδο με μεγάλο σκορ (22-24). Η Χίμκι στα πρώτα λεπτά έπιασε στον ύπνο τους Ισπανούς και με τον Αλεξέι Σβεντ να παίρνει τις περισσότερες προσπάθειες πάνω του, κατάφερε να δημιουργήσει ένα μικρό σερί.

Η ομάδα του Πάμπλο Λάσο όμως αντέδρασε και με αρκετή τρέλα και διαδοχικά τρίποντα πήρε το προβάδισμα μετά από το πρώτο δεκάλεπτο και βρήκε ρυθμό.

Στη συνέχεια, η «βασίλισσα» ήταν καταιγιστική στο παρκέ. Η άμυνα που επέλεξε ο Ρίμας Κουρτινάιτις δεν  μπορούσε να περιορίσει τη περιφερειακή γραμμή των Ισπανών, οι οποίοι έβλεπαν το καλάθι σαν βαρέλι και εκτελούσαν συνεχώς εύστοχα πίσω από τα 6.75.

Με τον Κοζερ και τον Ρούντι Φερνάντεζ να είναι καταιγιστικοί και με την Ρεάλ να έχει τον απόλυτο έλεγχο στα ριμπάουντ με χαώδη διαφορά, το ημίχρονο έκλεισε με ένα +13 για τους φιλοξενούμενους (38-51).

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Χίμκι έδειχνε αποσυντονισμένη και δεν μπορούσε να βρει το δρόμο προς το αντίπαλο καλάθι. Ο Ταβάρες φαινόταν ανίκητος στις δύο ρακέτες (11ρ) και με τις μπόλικες βολές που κέρδισαν οι Ισπανοί η διαφορά έφτασε στου 20 (50-70).

Στη τελευταία περίοδο, με το παιχνίδι να έχει κριθεί είδαμε ένα σόου από τις δύο ομάδες, συνεχόμενα καλάθια αλά ΝΒΑ και εντυπωσιακές φάσεις με το επιμέρους σκορ να φτάνει στο 25-30.

Τα δεκάλεπτα: 22-24, 38-51, 50-70, 75-100

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς