23.3 C
Athens

Με Μαν(ε)ία στα προημιτελικά η Λίβερπουλ (vid)

Η Λίβερπουλ «άλωσε» το Μόναχο (1-3) με πρωταγωνιστή τον Σαντιό Μανέ και έδειξε ασταμάτητη στον δρόμο προς τα προημιτελικά του Champions League

Το «τρένο» του Κλοπ πέρασε από τη Γερμανία με επιτυχία, παίρνοντας μια μεγάλη πρόκριση με 1-3 και περιμένει πλέον τον αντίπαλο της στους «8» του UEFA Champions League.

Πολλά τρεξίματα και μάχες είχε το παιχνίδι στο Μόναχο. Οι δύο ομάδες στην αρχή δεν είχαν ρυθμό, με την πρώτη καλή ευκαιρία να έρχεται στο 9ο λεπτό με το σουτ του Τιάγκο Αλκάνταρα να καταλήγει άουτ.

Στα απρόοπτα για τη Λίβερπουλ ήταν ο τραυματισμός του Τζόρνταν Χέντερσον στα πρώτα λεπτά, με τον Άγγλο μέσο να αντιμετωπίζει πρόβλημα στον αστράγαλο και να γίνεται αλλαγή με τον Φαμπίνιο.

Η Λίβερπουλ μετά το πρώτο εικοσάλεπτο άρχισε σταδιακά να πιέζει τους Γερμανούς, με το πρώτο σουτ να έρχεται από τον Φιρμίνο στο 25′ και τη μπάλα να πηγαίνει δίπλα από το δεξί δοκάρι του Μάνουελ Νόιερ.

Ο Φιρμίνο προειδοποίησε και ο Μανέ στιγμές αργότερα άνοιξε το σκορ στο Μόναχο, μετά από μια άστοχη έξοδο του Νόιερ, ο Αφρικανός έκανε το 0-1 δίνοντας ένα γκολ χρυσάφι στη Λίβερπουλ.

Η Μπάγερν ζήτησε πέναλτι στο 30 λεπτό σε μια μονομαχία του Φαν Ντάικ με τον Λεβαντόφσκι εντός περιοχής, με τον Πολωνό επιθετικό να είναι μπροστά από τον Άλισον Μπέκερ.

Στο 39΄, ο Νάμπρι βγήκε από τα δεξιά στη πλάτη της άμυνας των Άγγλων και έκανε το γύρισμα προς τη περιοχή, με τον Μάτιπ να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 1-1.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι δύο ομάδες έκαναν αρκετά σουτ έξω από τη περιοχή, δίχως να υπάρχει κάποια μεγάλη ευκαιρία. Η Λίβερπουλ πήρε εκ νέου το προβάδισμα στο 69′, με τον Φαν Ντάικ να σηκώνεται ψηλότερα από όλους στο κόρνερ και να νικά όλη την άμυνα της Μπάγερν για το 1-2, με τους Γερμανούς να θέλουν πλέον δύο γκολ.

Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ κλείδωσε την πρόκριση στο 84ο λεπτό με τον Σαλάχ να κάνει μια ωραία σέντρα στη περιοχή και τον Μανέ με εντυπωσιακή κεφαλιά να διαμορφώνει το 1-3 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

Πλέον, η Λίβερπουλ βρίσκεται στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ και περιμένει τον αντίπαλό της, με την ομάδα του Νίκο Κόβατς να γνωρίζει τον αποκλεισμό.

MΠΑΓΕΡΝ (Νίκο Κόβατς): Νόιερ, Ραφίνια, Ζίλε, Χούμελς, Αλάμπα, Χάβι Μαρτίνεθ (72′ Γκορέτσκα), Τιάγκο Αλκάνταρα, Χάμες Ροντρίγκες (79′ Σάντσες), Ριμπερί (61′ Κομάν), Ναμπρί, Λεβαντόβσκι.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ (Γιούργκεν Κλοπ): Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Μάτιπ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Χέντερσον (13′ Φαμπίνιο), Μίλνερ, Βαϊνάλντουμ, Σαλάχ, Φιρμίνο (Οριγκί), Μανέ.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς