21.8 C
Athens

Σε σοκ η οικογένεια του 14χρονου αυτόχειρα της Αργυρούπολης

Τα πρώτα λόγια του πατέρα του φανερώνουν άγνοια • Δεν έχει δώσει ακόμα κατάθεση η οικογένειά του

Πολλά είναι τα αναπάντητα ερωτήματα στην υπόθεση της αυτοκτονίας του 14χρονου μαθητή από την Αργυρούπολη που έχει σοκάρει το Πανελλήνιο.

Το παιδί βρέθηκε απαγχονισμένο στη βεράντα του σπιτιού του την Κυριακή, λίγη ώρα αφού είχε επιστρέψει από πάρτι και δίπλα στο άψυχο σώμα του υπήρχε σημείωμα, όπου ανέφερε πως έχει πέσει θύμα bullying. Μάλιστα, άφησε όχι ένα, όπως είχε ειπωθεί αρχικά, αλλά πολλά σημειώματα, στα οποία κατονόμαζε έξι συμμαθητές του και ζητούσε να τους καταστρέψουν όπως εκείνοι κατέστρεψαν τον ίδιο.

Την «κόλαση» που ζούσε ο γιος τους, φαίνεται πως δεν την γνώριζαν οι γονείς του, που σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκονται σε σοκ και δεν είναι ακόμα σε  θέση να δώσουν κατάθεση στην αστυνομία.

Τα πρώτα λόγια του πατέρα στις αρχές φανερώνουν άγνοια, καθώς όπως φαίνεται να ανέφερε ο ίδιος, δεν υπήρχε καμία ένδειξη στο σπίτι που να φανερώνει τα όσα ο 14χρονος περιέγραφε στα σημειώματά του.

«Αγαπάω τη μητέρα μου, τον πατέρα μου και τον αδερφό μου», έγραφε σε ένα από τα σημειώματά του και κατονόμαζε έξι συμμαθητές του. Ο ίδιος ανέφερε μάλιστα στο τέλος: «Αυτοί με κατέστρεψαν. Καταστρέψτε τους».

Στη γειτονιά και στο σχολείο του 14χρονου κανείς δεν θέλει να μιλήσει. Προσπαθούν ακόμη να συνειδητοποιήσουν πώς όσα άκουγαν για τον σχολικό εκφοβισμό συνέβησαν στην συνοικία τους, στη γειτονιά τους και πόσο τραγικά αποτελέσματα είχαν για ένα παιδί που υπό φυσιολογικές συνθήκες είχε όλη τη ζωή μπροστά του.

Ο 14χρονος είχε τελειώσει την Α’ Λυκείου και χθες πριν προχωρήσει σε αυτή την απονενοημένη ενέργειά του είχε πάει σε πάρτι. Οι υποθέσεις που γίνονται είναι πως ίσως κάτι να συνέβη εκεί, με κάποιον από τους συμμαθητές που κατονομάζει, που να του θόλωσε το μυαλό.

Την υπόθεση ερευνά το τμήμα Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής και αναμένεται να εξεταστούν οι λογαριασμοί του αυτόχειρα στα social media, ώστε να διαπιστωθεί αν προκύπτουν από εκεί στοιχεία για τα όσα κατήγγειλε, πριν βάλει τέλος στη ζωή του.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς