20.8 C
Athens

Διαμαρτυρία προσφύγων στο Σύνταγμα

Σε εξέλιξη βρίσκεται συγκέντρωση αντιρατσιστικών, αντιφασιστικών και αντιπολεμικών συλλογικοτήτων στο Σύνταγμα

Σε εξέλιξη βρίσκεται συγκέντρωση αντιρατσιστικών, αντιφασιστικών και αντιπολεμικών συλλογικοτήτων στο Σύνταγμα, διαμαρτυρόμενοι για το σχεδιασμό του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Πρόκειται συγκεκριμένα, για το σχεδιασμό να απομακρυνθούν από τις δομές φιλοξενίας, όσοι αναγνωρισμένοι πρόσφυγες συμπληρώνουν έξι μήνες από τη στιγμή της αναγνώρισής τους και να βγουν από το πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας .

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλουν, μέχρι το τέλος του μήνα συνολικά 600 πρόσφυγες θα απομακρυνθούν από τις δομές φιλοξενίας, ενώ παράλληλα αναμένεται να σταματήσει και η οικονομική βοήθεια που τους δίνεται μέχρι και σήμερα.

Περίπου τριαντα άτομα πριν από λίγη ώρα κατευθύνθηκαν με πορεία, μέσω της οδού Βασιλίσσης Σοφίας, στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το κάλεσμα του Κινήματος Προσφύγων για τα Δικαιώματα και τη Δικαιοσύνη αναφέρει: «Πρόκειται για μια άδικη απόφαση της Ε.Ε. να διώξει τους πρόσφυγες από την κατοικία τους και να σταματήσει την οικονομική βοήθεια […] Έχουμε ήδη θυσιάσει αρκετά! Δε θα φύγουμε από την κατοικία μας. Δε θα χάσουμε την αξιοπρέπειά μας. Δε θα χάσουμε τα δικαιώματά μας».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς