16.2 C
Athens

Ρόδος: Παράτησε Ι.Χ. με λαθραία τσιγάρα

Όταν ένας λαθρέμπορος καπνικών ειδών αντιλήφθηκε το μπλόκο που είχαν στήσει οι αστυνομικοί, πριν τον δουν εκείνοι, αντέδρασε αστραπιαία και... εξαφανίστηκε!

Όταν ένας λαθρέμπορος καπνικών ειδών αντιλήφθηκε το μπλόκο που είχαν στήσει οι αστυνομικοί του τοπικού τμήματος σε περιοχή της νότιας Ρόδου, πριν τον δουν εκείνοι, αντέδρασε αστραπιαία και… εξαφανίστηκε!

Ο άνδρας εγκατέλειψε το φορτωμένο με λαθραία Ι.Χ. αυτοκίνητό του και διέφυγε. Οι αστυνομικοί που διενεργούσαν στοχευμένους προληπτικούς ελέγχους, βρήκαν λίγο αργότερα το εγκαταλελειμμένο όχημα και, κατά τον έλεγχο που έκαναν, βρήκαν μέσα 380 πακέτα τσιγάρων και 20 συσκευασίες καπνού, τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία του φόρου κατανάλωσης.

Στη συνέχεια τα κατέσχεσαν, όπως και το αυτοκίνητο, και τα παρέδωσαν στο Τελωνείο για να υπολογιστούν οι διαφυγόντες φόροι και δασμοί.

Ο λαθρέμπορος ταυτοποιήθηκε από τα στοιχεία κυκλοφορίας του αυτοκινήτου του, αλλά δεν εντοπίστηκε και αναζητείται, ενώ σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της φορολογικής νομοθεσίας η οποία διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς