21.5 C
Athens

Καπράλος: «Θα μας κάνουν πρωτοσέλιδο για λάθος λόγους…»

Τρόμος στο ΟΑΚΑ με το στέγαστρο που δεν έχει συντηρηθεί ποτέ από το 2004, με τον πρόεδρο της ΕΟΕ Σπύρο Καπράλο να χτυπάει καμπανάκι

Τρόμος στο ΟΑΚΑ. Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος, αφού επισημοποίησε ότι είναι ασυντήρητο από το 2004, στάθηκε στο περίφημο στέγαστρο που όλοι είχαν δει να ταλαντεύεται επικίνδυνα στον αγώνα της ΑΕΚ με την Μπάγερν Μονάχου για το Champions League.

O Σπύρος Καπράλος τόνισε χαρακτηριστικά:

«Για το στέγαστρο δεν έχει γίνει ούτε μία συντήρηση από τότε που κατασκευάστηκε! Και αυτό είναι επικίνδυνο και μπορεί να έχει παρενέργειες, που θα μας κάνουν πρωτοσέλιδο για λάθος λόγους…».

Το θέμα θεωρείται πολύ σοβαρό και επείγον εκ μέρους του υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη ο οποίος ζήτησε να γίνει έλεγχος για να ληφθούν αποφάσεις για τις εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης που πρέπει να γίνουν στο έργο.

Γι αυτό το λόγο άλλωστε, πριν από λίγες ημέρες ο υφυπουργός Αθλητισμού ζήτησε τη συνδρομή της Γενικής Γραμματείας Υποδομών του υπουργείου Υποδομών προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες.

Το θέμα αναδείχθηκε για πρώτη φορά τον περασμένο Νοέμβριο όταν άνθρωποι της UEFA παρατήρησαν την μεγάλη ταλάντωση που γινόταν στο άνω διάζωμα του ΟΑΚΑ από τους οπαδούς που ήταν στο γήπεδο στον αγώνα Champions League της ΑΕΚ.

Τα πρώτα δέκα χρόνια (και ως το 2014) δεν μπορούσαν να γίνουν έργα συντήρησης διότι ήταν… αυθαίρετο καθώς δεν είχε άδεια κατασκευής από το 2004! Όταν έγινε η τακτοποίηση (με το νόμο 2013) είχε προβλεφθεί ένα ποσό ύψους 8 εκατ. ευρώ για έργα συντήρησης τα οποία όμως δεν έγιναν ποτέ.

Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψει κάποιος την αδιαφορία του κρατικού μηχανισμού για να ελέγξει το στέγαστρο στο ΟΑΚΑ. Στο Ολυμπιακό στάδιο όχι μόνο αγωνίζονται δύο ομάδες, ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ, αλλά και η εθνική ανδρών. Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος αν υπάρξει επιβάρυνση να συμβεί κάποιο ατύχημα, γι’ αυτό και απαιτείται εγρήγορση.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς