21.6 C
Athens

Αποφασιστικό βήμα για Σα

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε επαφές με την Πόρτο με σκοπό την παραμονή του Ζοσέ Σα. Η ρήτρα και η νέα απαίτηση των Πορτογάλων

Ένα από τα ανοιχτά «μέτωπα« στον Ολυμπιακό εν όψει της νέας περιόδου αφορά τη θέση Νο1. Οι Ερυθρόλευκοι επιθυμούν την παραμονή του Ζοσέ Σα και προσανατολίζονται να ενεργοποιήσουν την οψιόν αγοράς του παίκτη από την Πόρτο.

Πληροφορίες από την Πορτογαλία αναφέρουν πως, πριν οι Πειραιώτες προχωρήσουν στην ενεργοποίηση της ρήτρας (έχουν περιθώριο μέχρι το τέλος Μαϊου) θέλησαν να έρθουν σε επαφή με τους «δράκους», σε μια προσπάθεια να πετύχουν καλύτερη συμφωνία. Με βάση αυτές τις πληροφορίες, υπήρξαν συζητήσεις τον περασμένο Δεκέμβριο, αλλά και τον Ιανουάριο.

Ωστόσο, η διοίκηση της Πόρτο το τελευταίο διάστημα φαίνεται πως άλλαξε στάση, ζητώντας από τον Ολυμπιακό να συζητήσουν πάνω σε νέα βάση. Να γίνει νέα διαπραγμάτευση. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ομάδα του Οπόρτο παρακάμπτοντας την οψιόν αγοράς, ζήτησε από τους Ερυθρόλευκους το ποσό των 5 εκατ. ευρώ(!). Και να μην ισχύσει η ρήτρα που έχει ο Ολυμπιακός, αλλά ούτε η οψιόν επαναγοράς που διατηρεί η Πόρτο και έχει συμφωνηθεί από το περασμένο καλοκαίρι.

Όμως, στην πειραϊκή ΠΑΕ δεν έχουν λόγο να εμπλακούν σε μια νέα διαπραγμάτευση, αφού έχουν ήδη στα χέρια τους το χαρτί με την οψιόν αγοράς του Σα που είναι κοντά στα 2,5 εκατ. ευρώ. Την ενεργοποιούν (με την σύμφωνη γνώμη φυσικά του 26χρονου τερματοφύλακα) και κάνουν δικό τους τον ποδοσφαιριστή. Και αν θέλουν τόσο πολύ οι Πορτογάλοι τον παίκτη, ας προχωρήσουν μετά στην επαναγορά των δικαιωμάτων του με μεγαλύτερο ποσό.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Ολυμπιακός έχει κάνει κάποια βήματα στην υπόθεση απόκτησης του Σα, ο οποίος να θυμίσουμε πως βρίσκεται στην προεπιλογή του Φερνάντο Σάντος για την Εθνική Πορτογαλίας για τα παιχνίδια με την Ουκρανία και τη Σερβία (η 23άδα θα ανακοινωθεί την Παρασκευή 15/3).

Από την πλευρά της, η Πόρτο δε βιάζεται, καθώς έχει άλλες προτεραιότητες αυτή τη στιγμή, όπως την κλήρωση την Παρασκευή για τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ και τη «μάχη» με την Μπενφίκα για την κατάκτηση του τίτλου στην Πορτογαλία.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς