20.8 C
Athens

Νέες περιπέτειες με τη δικαιοσύνη για τον Βασίλη Γκαγκάτση

Μετά την καταδίκη για την κάρτα υγείας, είναι σε εξέλιξη έρευνα για κακουργηματική απιστία και υπεξαίρεση

Σε νέες περιπέτειες μπαίνει ο Βασίλης Γκαγκάτσης. Λίγες ημέρες μετά την καταδικαστική απόφαση του δικαστηρίου για την υπόθεση της κάρτας υγείας (σ.σ. φυλάκιση πέντε χρόνων με αναστολή μέχρι την έφεση και στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων για δυο χρόνια), ο 4ος τακτικός ανακριτής Αθηνών Παναγιώτης Γκιόκας ερευνά τον πρώην πρόεδρο της ΕΠΟ για κακουργηματική απιστία και υπεξαίρεση.

Προηγήθηκε διαβιβαστικό του εισαγγελέα Γιώργου Καλούδη, το οποίο αφορά και τρία πρώην στελέχη της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Η προκαταρκτική διενεργείται ως εξαιρετικώς επείγουσα μετά από εντολή της εισαγγελέως Εφετών Αθηνών Βιργινίας Σακελλαροπούλου.

Η νομοθεσία είναι ξεκάθαρη ακόμη και στις περιπτώσεις παραπομπής για κακούργημα ότι το πρόσωπο που κατηγορείται δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στα όργανα διοίκησης του ποδοσφαίρου. Ωστόσο η κυβέρνηση δια των αρμοδίων στελεχών της κλείνει τα μάτια κατά τέτοιον τρόπο ώστε ο Βασίλης Γκαγκάτσης να θεωρείται ως ο αρεστός του Υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη. Η διαπιστωτική πράξη μένει στα κυβερνητικά συρτάρια κι έτσι ο Βασιλειάδης παραμένει ο άνθρωπος που κινεί τα νήματα στην Super League ως διευθύνων σύμβουλός της.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς