20.2 C
Athens

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: Ο νέος Ποινικός Κώδικας ευνοεί τη Χρυσή Αυγή

Η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας τις αλλαγές που σχεδιάζει η κυβέρνηση στον Ποινικό Κώδικα και τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, εκφράζει τη δυσαρέσκειά της

Ο Ποινικός Κώδικας «ανοίγει παράθυρα ευνοϊκότερης μεταχείρισης για τα ηγετικά στελέχη» της Χρυσής Αυγής, τονίζει η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας τις αλλαγές που σχεδιάζει η κυβέρνηση στον Ποινικό Κώδικα και τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.

Η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει παράλληλα την έντονη διαφωνία της με τον νέο ορισμό για τον έγκλημα του βιασμού.

Η επίσημη ανακοίνωση αναφέρει: «Ενώ η διεθνής τάση συζητά ήδη για την διεύρυνση της νομικής έννοιας του βιασμού, η προτεινόμενη διάταξη επιχειρεί να εισαγάγει αυστηρότερες προϋποθέσεις για την τέλεση του εγκλήματος, κάνοντας έτσι πιο δύσκολη την στοιχειοθέτηση του βιασμού».

Μάλιστα, σύμφωνα με τη νεολαία, η εξέταση των επιμέρους άρθρων που προτείνονται για τον Ποινικό Κώδικα: «Αποκαλύπτει μια σειρά από προβληματικές διατάξεις, οι οποίες οφείλουν άμεσα να επανεξεταστούν από το Υπουργείο και είτε να τροποποιηθούν ριζικά είτε να αποσυρθούν».

Η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ μάλιστα «απαιτεί» να τοποθετηθεί το υπουργείο Δικαιοσύνης για τα συγκεκριμένα ζητήματα πριν τη λήξη της δημόσιας διαβούλευσης και να μην δεχθεί τις συγκεκριμένες αλλαγές.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς