27.7 C
Athens

Νέα κόντρα της ΑΕΚ με τον Λάζαρο

Έφεση για τα λεφτά του φόρου από το συμβόλαιο που είχε την περίοδο 2017-18 με την Ένωση

Τελειωμό δεν έχει η αντιπαράθεση της ΑΕΚ με τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο. Αυτή τη φορά η διαμάχη είναι οικονομική, καθώς σε όλα τα θέματα ουσίας ο διεθνής ποδοσφαιριστής βγήκε νικητής.

Μετά την υπόθεση του συμβολαίου του παίκτη όπου κερδισμένος βγήκε ο Ολυμπιακός, του προστίμου που η Ένωση ζητούσε να του επιβληθεί αλλά δεν δικαιώθηκε, και της επιβολής ποινών που ΑΕΚ και Ολυμπιακός ζητούσαν χωρίς αποτέλεσμα, προέκυψε και άλλη διαφορά.

Η ΑΕΚ έχασε στην Πρωτοβάθμια Επιτροπή Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών της ΕΠΟ την διαμάχη με τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο για διαφορά φόρου από το συμβόλαιο που είχε στην Ένωση ο ποδοσφαιριστής. Ο Λάζαρος αξίωνε ποσό κοντά στις 70.000 διεκδικώντας χρήματα που αντιστοιχούσαν σε δεδουλευμένα και φόρους από το τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του (2017-18) και δικαιώθηκε.

Ως εκ τούτου η ΑΕΚ προσέφυγε στο Διαιτητικό Δικαστήριο κατά της απόφασης 159/2019 της ΠΕΕΟΔ της ΕΠΟ που την υποχρεώνει να πληρώσει το ποσό. Η υπόθεση ορίστηκε να εκδικαστεί την Τρίτη 19 Μαρτίου.

Τρέχει ο ΟΦΗ με την έφεση

Ο ΟΦΗ κατέθεσε στη Δευτεροβάθμια Επιτροπή της ΕΠΟ την έφεση για την ποινή του υποβιβασμού που του επιβλήθηκε από την Επιτροπή Δεοντολογίας λόγω χειραγώγησης του αγώνα με τον Αιγινιακό που έγινε στις 12 Νοεμβρίου 2017. Η εκδίκαση της έφεσης προγραμματίστηκε για την Τετάρτη 20 Μαρτίου.

Ο ΟΦΗ κυνηγά το χρόνο, καθώς θέλει να τελειώνει το ταχύτερο η υπόθεση που τον βαρύνει και πάντως πριν επικυρωθεί από την Super League o πίνακας της βαθμολογίας. Κι αυτό γιατί αν αγωνιστικά οδηγηθεί μια κατηγορία κάτω, δεν θα ρισκάρει να πέσει δεύτερη κατηγορία λόγω της τιμωρίας του για την υπόθεση με τον Αιγινιακό.

Ως γνωστόν η Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ έκρινε ένοχη την ομάδα του Ηρακλείου για τη χειραγώγηση του παιχνιδιού. Ο συγκεκριμένος αγώνας είχε λήξει 6-0 υπέρ των Κρητικών και από τη σχετική έρευνα της Επιτροπής Δεοντολογίας προέκυψε ότι ο τότε πρόεδρος του ΟΦΗ, Φώτης Τσάλος, είχε έρθει σε συμφωνία με τον πρόεδρο του Αιγινιακού, Γιάννη Νώπα και μέσω αυτού με τους παίκτες Βασίλη Λιόλιο, Θανάση Τόλιο και Παναγιώτη Γιατζιτζόγλου ώστε να χάσει ο Αιγινιακός το ματς με διαφορά τουλάχιστον τριών γκολ. Ένοχη κρίθηκε φυσικά και η ΠΑΕ Αιγινιακός και αμφότερες οι ομάδες, με την αρχική απόφαση να υποβιβάζονται από τη Super League και τη Football League αντίστοιχα.

Να σημειώσουμε ότι πέρα από την ποινή του υποβιβασμού, στον ΟΦΗ έχει επιβληθεί αφαίρεση έξι βαθμών από το επόμενο πρωτάθλημα, πρόστιμο ύψους 300.000 ευρώ, ενώ στον Φώτη Τσάλο επιβλήθηκε αποκλεισμός εφ’ όρου ζωής από το ποδόσφαιρο και πρόστιμο 60.000 ευρώ.

Εφέσεις κατέθεσαν επίσης, ο πρώην πρόεδρος του ΟΦΗ Φώτης Τσάλος, το πρώην αφεντικό του Αιγινιακού Ιωάννης Νιώπας και οι ποδοσφαιριστής Λιόλιος, Τόλιος, Γιαζιτζόγλου που τιμωρήθηκαν με την ίδια απόφαση.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς