20.6 C
Athens

Διαψεύδει η κυβέρνηση Ζάεφ τη… μετακόμιση του «Δρομέα»

Δεν υπάρχει συμφωνία για ανταλλαγή αγαλμάτων ανάμεσα στις δύο χώρες, ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Βόρειας Μακεδονίας

Επίσημη διάψευση στο σενάριο ανταλλαγής αγαλμάτων μεταξύ των δύο χωρών, μετά τον σάλο για τον «Δρομέα» του Κώστα Βαρώτσου, ήρθε δια στόματος του κυβερνητικού εκπροσώπου της Βόρειας Μακεδονίας.

Ο Μίλε Μποσνιακόφσκι διέψευσε πως ο «Δρομέας» θα φύγει από την Αθήνα, ώστε να αντικατασταθεί από άγαλμα που παραπέμπει στον Μέγα Αλέξανδρο και βρίσκεται στην κεντρική πλατεία της χώρας του.

«Η Συμφωνία των Πρεσπών υπογράφτηκε προκειμένου να προωθήσει την συνεργασία ανάμεσα στις δύο χώρες η οποία θα συμβάλει στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής. Εστιάζουμε στην εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών. Σύμφωνα με την Συμφωνία κατά την προσεχή περίοδο σε όλα τα μνημεία τα οποία αποτελούν κομμάτι της ελληνικής ιστορίας θα υπάρχει ειδική σήμανση και θα αναφέρονται ρητά ως τέτοια. Αυτή την στιγμή δεν υπάρχει κάποια άλλη πρωτοβουλία που εξετάζεται από την κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας», δήλωσε ο Μποσνιακόφσκι στο Έθνος.   

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς