21.2 C
Athens

«Πέταξε» το τρίποντο μέσα σε τρία λεπτά η Μπενφίκα (vid)

Η Μπελενένσες εκμεταλλευόμενη δύο λάθη του Βλαχοδήμου και του Ντίας απέσπασε βαθμό στο «Ντα Λουζ» (2-2 κόντρα στην Μπενφίκα) κι έβαλε... φωτιά στη μάχη του τίτλου

Την ευκαιρία να διατηρήσει την απόσταση της από τη δεύτερη Πόρτο έχασε η Μπενφίκα μέσα από τα χέρια της εντός έδρας (2-2) με την Μπελενένσες.

Οι γηπεδούχοι δυσκολεύτηκαν να βρουν και καλές στιγμές, αλλά και γκολ κόντρα σε μια καλά στημένη Μπελενένσες, η οποία την προηγούμενη αγωνιστική είχε πάρει «διπλό» στην Μπράγκα και έχει βλέψεις για Ευρώπη.

Ο Ζόνας στο 56′ άνοιξε το σκορ για τους αετούς, για να έρθει ο Αλμέιδα με τακουνάκι στο 63′ και να διπλασιάσει τα τέρματα για την Μπενφίκα, εκμεταλλευόμενος και το σουτ του Ανδρέα Σάμαρη.

Ωστόσο, ένα τραγικό λάθος του Οδυσσέα Βλαχοδήμου έδωσε την ευκαιρία στην Μπελενένσες από στημένη φάση να κάνει το 2-1 με τον Βιάνα στο 68′, ενώ η ψυχρολουσία ήρθε στο 71′ με τον Κίκας να εκμεταλλεύεται το λάθος του Ρουμπέν Ντίας και να ισοφαρίζει για το τελικό 2-2. Όσο κι αν πίεσε η Μπενφίκα δεν κατάφερε να βρει καλή φάση και ως εκ τούτου τρίτο γκολ, με αποτέλεσμα το τέλος της 25ης αγωνιστικής να την βρίσκει μαζί με την Πόρτο στην κορυφή με 60 βαθμούς.

Και η μάχη για τον τίτλο παίρνει… φωτιά!

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς