27.5 C
Athens

Eurogroup: «Όχι» στην εκταμίευση του 1 δισ. ευρώ

Ολοκληρώθηκε η συζήτηση για την Ελλάδα στο Eurogroup στις Βρυξέλλες, με τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης να αποφασίζουν ότι η κυβέρνηση δεν έχει πράξει τα δέοντα

Ολοκληρώθηκε η συζήτηση για την Ελλάδα στο Eurogroup στις Βρυξέλλες, με τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης να αποφασίζουν ότι η κυβέρνηση δεν έχει πράξει τα δέοντα για να επιστρέψουν στη χώρα τα κέρδη από τα ομόλογα SMP και ANFA.

Σύμφωνα με πηγές της Ευρωζώνης, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης οι υπουργοί Οικονομικών Γερμανίας και Ισπανίας μίλησαν για την έλλειψη προόδου στα εναπομείναντα προαπαιτούμενα.

Συζήτηση έγινε επίσης και για την κατάσταση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Κράτους προς τον ιδιωτικό τομέα, με τους ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης να υπογραμμίζουν πως το Κράτος απέχει αισθητά από τον στόχο καταβολών του Απριλίου.

Ο πρόεδρος του Eurogroup, Μάριο Σεντένο, από την Πορτογαλία, δήλωσε πως έχει γίνει πρόοδος και θα εξεταστούν σήμερα τα επόμενα βήματα. Ιδιαίτερη σημασία έδωσε στη δουλειά που έχει γίνει τις τελευταίες ημέρες και την ικανοποίηση των θεσμών για την έκδοση 10ετούς ομολόγου.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς