20.2 C
Athens

Άγγιξε την «κατοστάρα» και συνεχίζει!

Ο Παναθηναϊκός ήταν επιβλητικός απέναντι στον Πανιώνιο (96-71) στο ΟΑΚΑ και συνεχίζει ακάθεκτος την πορεία του στη φετινή Basket League

Η ομάδα του Ρικ Πιτίνο υπέταξε εύκολα στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων τον Πανιώνιο (96-71), συνεχίζει να βελτιώνεται και στοχεύει ακόμα πιο ψηλά με τους σταθερά ανεβασμένους Παπαγιάννη-Τόμας.

Με την έναρξη του παιχνιδιού ο Παναθηναϊκός στόχευσε εμφανέστατα στο ζωγραφιστό με τους Παπαγιάννη-Τόμας να κυριαρχούν κάτω από τις δύο μπασκέτες και να δημιουργούν ένα μικρό σερί υπέρ του Παναθηναϊκού.

Στη πρώτη περίοδο, ο Πανιώνιος έμενε κοντά στο σκορ και ακολουθούσε κατά πόδας τους πράσινους με τους Μπέρι και Παπαντωνίου να βρίσκουν επιθετικές λύσεις.

Η πρώτη περίοδος έκλεισε με ένα μικρό +3 του Παναθηναϊκού, ο οποίος είχε τον έλεγχο της αναμέτρησης.

Στη συνέχεια, η ομάδα του Ρικ Πιτίνο ήταν καταιγιστική και διέλυσε την άμυνα του Πανιωνίου. Με τρομερούς αριθμούς στο ριμπάουντ, και με μεγάλη επιθετική πολυφωνία, ο Παναθηναϊκός έβαλε 30 πόντους στη δεύτερη περίοδο, κλείνοντας το ημίχρονο στο 52-32 και καθαρίζοντας από νωρίς το παιχνίδι.

Στο δεύτερο μέρος, υπήρξε μια μικρή χαλάρωση για τον Παναθηναϊκό μετά από την εξέλιξη του Παναθηναϊκού, ενώ οι αργές επιστροφές των πρασίνων έδωσαν διαδρόμους στον Πανιώνιο. Με τον Όστιν να προστίθεται στους διακριθέντες ο Πανιώνιος έκανε ένα σερί 20-22 και ήταν μπροστά στο επιμέρους σκορ της περιόδου, δίχως όμως να αλλάζει κάτι στη γενικότερη εικόνα.

Στη τελευταία περίοδο, με την διαφορά των ριμπάουντ να είναι τεράστια (55-28) και με 18 επιθετικά του Παναθηναϊκού, η αναμέτρηση απλοποιήθηκε αρκετά. Οι γηπεδούχοι είχαν 4 παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων (Παπαγιάννη, Τόμας, Λάνγκφορντ, Γκιστ) και τον Καλάθη να μοιράζει ξανά διψήφιο αριθμό ασίστ (10).

Κορυφαίος για τον Παναθηναϊκό ήταν ο Τόμας με 18 πόντους και 8 ριμπάουντ, ενώ για τον Πανιώνιο ξεχώρισε ο Μπέρι με 14 πόντους και 4 ασίστ.

Τα δεκάλεπτα: 22-19, 52-32, 72-54, 96-71

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς