18.8 C
Athens

«Λευκή» ισοπαλία στο ντέρμπι των ουραγών

Απόλλων Σμύρνης και ΟΦΗ αναδείχθηκαν ισόπαλοι (0-0) και παρέμειναν στις τελευταίες θέσεις του πρωταθλήματος, με τους Κρητικούς να κάνουν το ένα δοκάρι μετά το άλλο

Οι δύο τελευταίες ομάδες του βαθμολογικού πίνακα δεν κατάφεραν να πετύχουν κάποιο γκολ, αλλά προσέφεραν αρκετές ευκαιρίες και δοκάρια, με τον ΟΦΗ να χάνει βαθμούς για την παραμονή στην κατηγορία.

Στα πρώτα λεπτά του αγώνα οι δύο ομάδες προσπαθούσαν να επιβάλλουν τον ρυθμό τους στο παιχνίδι, δίχως να παρατηρηθεί κάποια κλασσική ευκαιρία.

Ο Απόλλων Σμύρνης πίεζε περισσότερο και προσπαθούσε να κυκλοφορήσει την μπάλα γύρω από τα καρέ του ΟΦΗ, όμως οι Κρητικοί ήταν αυτοί που έχασαν την πρώτη μεγάλη φάση.

Στο 29′ σε μια ανεπανάληπτη ευκαιρία, ο Βαζ έκανε το σουτ με τη μπάλα να καταλήγει στο δεξί δοκάρι του Απόλλωνα, ενώ στην επαναφορά ο Φερέιρα και πάλι νικήθηκε από το ίδιο δοκάρι, με τους παίκτες του ΟΦΗ να μην μπορούν να πιστέψουν πως δεν άνοιξαν το σκορ.

Στη συνέχεια, κάποια σουτ του Γιαννούλη και του Ναζλίδη εξουδετερώθηκαν εύκολα από τους τερματοφύλακες, αλλά στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου το δυνατό δεξί του Νέιρα κατέληξε εκ νέου στο δοκάρι του Χουάντερσον.

Στην επανάληψη, οι δύο ομάδες δεν κατάφεραν με αξιώσεις να φτάνουν έως την αντίπαλη περιοχή με αποτέλεσμα να αρέσκονται σε κάποια σουτ για να ανοίξουν την αντίπαλη άμυνα.

Στο 71′, ο Σακόρ έπιασε τη καρφωτή κεφαλιά για τον ΟΦΗ και η μπάλα κατέληξε λίγο άουτ, με τους φιλοξενούμενους να μη μπορούν να βρουν το γκολ.

Απόλλων Σμύρνης και ΟΦΗ μοιράστηκαν από ένα βαθμό στο ντέρμπι των ουραγών της Super League, αποτέλεσμα που δεν βολεύει καθόλου τους Κρητικούς, οι οποίοι αγνοούν τη νίκη εδώ και καιρό. Ο Απόλλων είναι με το ενάμιση πόδι στον υποβιβασμό.

Απόλλων Σμύρνης: Χουάντερσον, Οριουέλα, Στάθης, Γαρουφαλιάς (46′ Ντ Όύρσο), Κύργιας, Βαφέας, Βάρκας (56′ Αγροδήμος), Κοντοές, Μπεντινέλι, Ελ Χέλβε, Ναζλίδης (78′ Ακόστα)

ΟΦΗ: Σωτηρίου, Σακόρ, Μιχόγεβιτς, Γιαννουλης, Βαζ (60′ Ντίνας), Μεγιάδο, Κοροβέσης, Μπράουν (80′ Παπαστεριανός), Νέιρα, Φερέιρα, Πάρσον (46′ Γιακουμάκης)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς