22.8 C
Athens

Νίκη παραμονής για ΑΕΛ, «βυθίστηκε» και άλλο Λεβαδειακός

Η ΑΕΛ πήρε μια σπουδαία νίκη κόντρα στον Λεβαδειακό με 2-0 και αποσπάστηκε πέντε βαθμούς από την «επικίνδυνη ζώνη»

Σε ένα παιχνίδι «ζωής η θανάτου» η ΑΕΛ ήταν πολύ καλύτερη από τον Λεβαδειακό και πολύ δίκαιΑ έφτασε στην νίκη με 2-0, παίρνοντας ένα «τρίποντο» χρυσάφι που την απομάκρυνε πέντε βαθμούς από την «επικίνδυνη ζώνη» του υποβιβασμού.

Αντίθετα οι φιλοξενούμενοι που για ακόμα ένα παιχνίδι ήταν πολύ κακοί αγωνιστικά έμειναν στην 14η θέση και πλέον τα περιθώρια για αυτους στενεύουν πολύ.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων πατώντας καλύτερα στο τερέν. Αντίθετα οι φιλοξενούμενοι από την αρχή περιόριστηκαν σε παθητικό ρόλο.

Στο 18ο λεπτό σημειώθηκε η πρώτη φάση του αγώνα όταν ο Ζίβκοβιτς σέντραρε στο δεύτερο δοκάρι, με την κεφαλιά του Μπέρτου να καταλήγει άουτ.

Λιγό αργότερα στο 25′ ο Λεοζίνιο έβγαλε τη μπαλιά στον Μόρα, με τον αρχηγό της ΑΕΛ όμως να μην την προλαβαίνει.

Στο 34′ η ΑΕΛ σπατάλησε σημαντικό ευκαιρία να πάρει «κεφάλι» στο σκορ όταν σε σέντρα του Λεοζίνιο, ο Ντέλετιτς αμαρκάριστος στην καρδιά της περιοχής του Λεβαδειακού έπιασε την κεφαλιά,με την μπάλα να καταλήγει λίγο έξω από την εστία του Μπάγιτς.

Κάπως έτσι πήγαν οι δυο ομάδες στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα.

Η ΑΕΛ μπήκε πιο επιθετική στην επανάληψη και με το «καλημέρα έχασε μεγάλη ευκαιρία να κάνει το 1-0.

Ο Ντέλετιτς έκανε πολύ ωραία ατομική ενέργεια και σούταρε με το αριστερό, με τον Μπάγιτς όμως να του αρνήτε το γκολ.

Στο 51′ ο Λεβαδειακός έφτασε μια «ανάσα» από την ισοφάριση καθώς μετά από εκτέλεση κόρνερ η μπάλα πήγε στο πρώτο δοκάρι ο Μόρας αιφνιδιάστηκε και παραλίγο να στείλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιεζουν χωρίς όμως να καταφέρουν να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις στη εστία του Μπάγιτς.

Στο 69’ η ΑΕΛ κέρδισε πέναλτι έπειτα από χέρι του Ρεχασβίλι, με τον Ντέλετις να ευστοχεί από τα έντεκα βήματα και να δίνει προβάδισμα στην ομάδα του.

Στο 77’ τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο δύσκολα για τον Λεβαδειακό καθώς ο Παντελιάδης αντίκρισε τηην δεύτερη κίτρινη κάρτα παίρνοντας την άπουσα για τα αποδυτήρια.

Έξι αγωνιστικά λεπτά μετά η ΑΕΛ έκανε το 2-0 η ΑΕΛ με τον Γιακιμόβσκι που λίγα λεπτά πριν είχε μπει στο ματς να δίνει έτοιμο γκολ στο Σικαβκα που επίσης είχε γίνει αλλαγή.

Κάπου εκεί τα πάντα τελείωσαν με τους γηπεδούχους πολύ δίκια να παίρνουν τους τρεις βαθμούς της νίκης.

ΑΕΛ: Κρίστινσον, Μιλοσάβλιεβιτς, Ντέλετιτς, Μόρας, Λεοζίνιο (73’ Γιακίμοβιτς), Μπέρτος, Μπράλιτς, Ζίβκοβιτς, Σεσέροβιτς, Νούνιτς (64Σικάβκα) , Γκοΐκοβιτς.

Λεβαδειακός: Μπάγιτς, Νανγκις, Κονέ (46’ Μητρόπουλος) Μαρκόβσκι, Ζησόπουλος, Παντελιάδης, Καραχάλιος, Ρεκβιασβίλι, Τσαμπούρης, Σαβαντογκό, Αντελέχου.

 

 

 

 

 

 

 

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς