16.4 C
Athens

Ένας έφηβος – Θρύλος 94 ετών

Τα χρώματα του πάθους, τα χρώματα του Ολυμπιακού, που στο πέρασμα των χρόνων έγινε Θρύλος, αλλά ακόμη και σήμερα στα 94α γενέθλιά του ονειρεύεται και έχει τη δίψα για επιτυχίες όπως ένας έφηβος

Οι λέξεις υπερηφάνεια, πάθος, τίτλοι, διακρίσεις είναι συνυφασμένες με τον Ολυμπιακό. Τον Θρύλο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Τα 94α γενέθλια βρίσκουν τους Ερυθρόλευκους να πορεύονται με την ίδια φλόγα, πίστη, δίψα για επιτυχίες και καρδιά ενός έφηβου. Συγκεκριμένα, του Δαφνοστεφανωμένου Έφηβου, το έμβλημα στην φανέλα, στο μέρος της καρδιάς.

Μέσα στο πέρασμα των χρόνων, ο Ολυμπιακός γεύτηκε το νέκταρ των επιτυχιών, των εκατοντάδων τίτλων στις εγχώριες διοργανώσεις σε όλα τα τμήματα του συλλόγου, τους οποίους πανηγύρισαν εκατομμύρια φιλάθλων του σε όλο τον κόσμο. Ατσαλώθηκε επίσης μέσα τις δύσκολες μέρες, αλλά παρέμεινε πάντα ενωμένος και δυνατός. Και έτσι συνεχίζει.

Μία βέργα είναι εύκολο να τη σπάσεις. Δύο, πιο δύσκολα. Τρεις, ακόμη περισσότερο. Πόσο μάλλον εκατομμύρια φιλάθλων που βρίσκονται στο πλευρό του Ολυμπιακού. Πιστοί “στρατιώτες” μιας ιδέας, με αρχές και ιδανικά, που έμειναν αναλλοίωτα για σχεδόν δέκα δεκαετίες.

Την ερυθρόλευκη και ριγωτή φανέλα φόρεσαν τεράστιοι ποδοσφαιριστές, Έλληνες και ξένοι. Κάποιοι σημάδεψαν την ιστορία του συλλόγου. Μάτωσαν για την πειραϊκή ομάδα. Ορισμένοι άλλοι δεν άντεξαν το βάρος της φανέλας. Την καθημερινή πίεση για το καλύτερο, με συνέπεια να αποχωρήσουν.

Όλοι τους πάντως στάθηκαν κάτω από την σημαία του Ολυμπιακού. Αυτή που κυματίζει περήφανα και γεμίζει χαρά και ικανοποίηση εκατομμύρια φιλάθλων. Ενός συλλόγου με ένδοξη ιστορία και δύναμη ψυχής.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς